Efter 11 år i Ankers skygge: Nu skal Peter Rahbæk ud i lyset

Selvom Peter Rahbæk Juel er Odenses kommende borgmester, er der fortsat mange, der ikke genkender ham på gaden.

Anker Boyes efterfølger på borgmesterposten i Odense bliver Peter Rahbæk Juhl, der som Socialdemokraternes kronprins skal løfte arven efter partiets mangeårige bykonge. Den kommende borgmester ved godt, at det bliver en stor udfordring at komme ud af Ankers Boyes skygge.

TV 2/FYN mødte i dag manden, som fortsat kan gå på gaden uden at blive genkendt i en dagligvarebutik i Odense.

- Madpakkerne skal jo stadig smøres, og der skal laves mad, griner han.

Går ind i 2017 som byens førstemand
Fra årsskiftet og frem til det kommende kommunalvalg i november 2017 skal han være borgmester i Odense.

Peter Rahbæk Juel

- Det er specielt, og det fylder da. Jeg er spændt, og jeg glæder mig, fortæller han:

- Det er derfor, jeg blev aktiv politik i sin tid. For at kunne gøre en forskel, og det med at være borgmester giver altså muligheden for at gøre det, siger han.

#hvaderdetnuligehanhedder?
Da TV 2/FYN spørger en række forbipasserende, om de kender den kommende borgmester, svinger svaret fra nej til nej og 'jo, han er vist politiker, men jeg kan ikke huske, hvad han hedder'.

- Anker er jo nok den mest kendte nulevende odenseaner. Alle kender ham, uanset om man stemmer på ham eller ej. Det gør folk jo ikke med mig. Så jeg har jo en udfordring i, at jeg skal lære odenseanerne at kende. Og de skal i den grad lære mig at kende, lyder det fra Peter Rahbæk Juel.

11 år i politik
Den kommende borgmester har gennem sine 11 år i politik stået i skjul af Anker Boye, men han har faktisk en lang politisk karriere bag sig. Han har været medlem af Odense Byråd siden 2006 og har siden har haft flere rådmandsposter, for eksempel som rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Og det er fortsat et område, der ligger hans hjerte nær.

- Vi kan se på vores trivselsundersøgelser, at der er mange steder blandt dem, der leverer velfærden, at der er højt sygefravær og ikke så god trivsel. Der synes jeg, vi har et ansvar for vores medarbejdere. Det er dem, der er ansigtet på velfærden til borgerne, så det er noget, jeg gerne vil tage fat i med det samme som borgmester.

Kommer stærkt ud af krisen
Peter Rahbæk Juel siger, at han mener, at Odense er inde i en fantastisk udvikling. Og det til trods for, at byen blev hårdt ramt af finanskrisen.

- Byudviklingen er i høj grad noget, som Anker Boye har stået i spidsen for, siger Peter Rahbæk Juel.

- Min store udfordring bliver at få optimismen til at gælde for hele Odense. Der er ingen tvivl om, at vi har været hårdt presset på velfærdsområderne. Blandt andet skal de ledige ind i de job, som optimismen i byen skaber.

Oversigt

    Oversigt