Efter års hemmelighedskræmmeri: - Endelig kan vi sige det højt

Det har været en lang proces. Men efter tre års fortrolige forberedelser med danske myndigheder, kunne Odense og Facebook i dag præsentere planerne for et kæmpe byggeri i Tietgenbyen.

For By- og kulturrådmand Jane Jegind har det været noget af en hemmelighed at bære rundt på. Hun har kendt til Facebooks planer siden 2014 - og mødtes første gang med dem i 2015.

quote Det er bare fantastisk endelig at kunne sige det højt: Ja! Det her bliver til noget.

Jane Jegind, By- og kulturrådmand, Venstre

- Det er bare fantastisk endelig at kunne sige det højt: Ja! Det her bliver til noget. Ja! Det kommer til at betyde noget for vores udvikling her i byen og skabe nogle flere arbejdspladser og noget vækst. 

- Det er jo helt helt fantastisk, at en virksomhed som Facebook med så stort et projekt har valgt Odense - har valgt os her på Fyn til at være deres hjemsted. 

- Det er en rigtig dejlig dag med mange års arbejde, og vi har nu nået en milepæl. Vi er langt fra færdige. Vi skal blive i arbejdstøjet. 

Odense er i hvert fald ikke blevet mindre attraktiv
Jane Jegind er sikker på, at Facebooks beslutning om at komme til Odense får stor betydning for andre virksomheders fremtidige beslutninger om, hvor de skal placere sig rent geografisk.

Rådmanden nævner blandt andet robotklyngen som eksempel.

- Odense er i hvert fald ikke blevet mindre attraktiv efter i dag, siger Jane Jegind.

1000 mand i arbejde
Facebooks chef for datacentre i Europa, Niall McEntegart fortæller, at de regner med, at op mod 1000 mand skal arbejde på opbygningen af datacentret. Og i følge Niall McEntegart vil Facebook bruge lokal arbejdskraft. 

Når det er klar til brug i 2020, vil der være omkring 150 arbejdspladser i centret.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt