Efter asylcenterballade: Udlændingestyrelse på tilsynsbesøg

Udlændingestyrelsen kommer nu på tilsynsbesøg på Børnecenter Tullebølle. Det sker efter masseslagsmål og ballade under en fodboldkamp mellem to asylcentre.

Det var under et fodboldstævne, at op mod 100 drenge fra Børnecenter Hundstrup og Børnecenter Tullebølle røg i masseslagsmål efter en voldsom tackling. 

Slagsmålet fortsatte  på p-pladsen, hvor en af drengene fra Tullebølle fik fat i en kæde, som blev brugt til at banke løs på en minibus fra Børnecenter Hundstrup. Ved den lejlighed blev en af de ansatte også overfaldet. Det fremgik af en redegørelse fra Centerleder Hanne Sommer, som TV 2/Fyn kom i besiddelse af.

LÆS OGSÅ: Efter fodboldslagsmål: Flygtningedrenge meldes til politiet

Slåskampen bredte sig også til naboejendommen, hvor ægteparret Leif Didriksen og Karen Marie netop havde sagt farvel til deres børnebørn. Ægteparrets have blev invaderet af mellem 10-15 drenge, der slog løs på hinanden med blandt andet jernkæder.

- Vi sad i stuen og hørte en masse råb og skrig ude fra haven. Da vi kigger ud, ser vi så de her 10-15 drenge, der slår løs på hinanden. Det lignede en reel blodrus, fortæller Karen Marie til TV 2/FYN.

I en mail skriver Asyldirektør Sisi Eibye, at Udlændingestyrelsen nu kommer på tilsynsbesøg på Børnecenter Tullebølle i den kommende uge.

- Grundlæggende kan jeg være meget bekymret for, om den megen negative omtale i sidste ende kan medføre et politisk pres på ministeren i forhold til operatørkommunernes evne til at drive asylcentre og dermed få direkte konsekvens i forhold til både vores organisation og den langelandske virkelighed, skriver Sisi Eibye.

LÆS OGSÅ: Lækket redegørelse fortæller: Det udløste masseslagsmål

Ifølge mailen bliver der holdt hastemøde med ledergruppen tirsdag. Og så vil der blive afholdt individuelle samtaler med alle medarbejdere på Børnecenter Tullebølle.

- Udgangspunktet for samtalerne vil være de bekymringer, som medarbejderne har givet udtryk for, samt de øvrige oplysninger omkring hverdagen på centeret, som er fremkommet via medierne, skriver Sisi Eibye i mailen.

- Der udarbejdes en fælles spørgeramme, således at alle medarbejdere får stillet de samme spørgsmål og alle får mulighed for at ytre sig i fuld fortrolighed.

Kortlægningen af samtalernes konklusioner vil sammen med Udlændigestyrelsens tilsyn danne baggrund for eventuelle videre tiltag på centeret.

På Børnecenter Tullebølle bor der uledsagede asyldrenge under 18 år. 

 

 

Oversigt

    Oversigt