Efter brand og skyderi: Vollsmose skal sikres

Påsatte brande, skyderi og sammenstød. Der var ballade i Vollsmose flere gange i nat.

2306 Brand 2

Politiets teori er, at der er en sammenhæng mellem de tre episoder, og at de muligvis er banderelaterede. Det er første gang siden stormløbet mod Odense Universitetshospital, at der er alvorlige klammerier i Vollsmose. Nu skal alt sættes ind for at undgå en eskalering.

- Vi efterforsker bredt, det er jo i et område, hvor vi sædvanligvis ikke får så mange vidneforklaringer, som vi kan bruge - vi skal mange gange støve det op på anden måde, forklarer efterforskningsleder Carsten Mogensen fra Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

Foreløbigt er syv personer anholdt i sagen. Politiet kalder den alvorlig - og bakkes op af politikere i Odense Byråd. Blandt andet byens viceborgmester.

- Jeg synes, det er fuldstændig forrygt, at man har folk der render rundt i det kriminelle miljø blandt bandemedlemmer og skyder med skarpt i vores by, raser Brian Dybro (SF).

Sommeren skal sikres

Politiet vil nu arbejde ekstra hårdt - både for at løse nattens tre mysterier - og for at sikre en tryg sommer i Vollsmose.

- Jeg synes vi kører meget intens overvågning af Vollsmose, vi har tæt dialog med dem derude, og vi gør det så godt vi kan for at dæmpe gemytterne. Det lykkes langt hen ad vejen rigtig godt. Men nogen gange er der så noget der eskalerer, og det er så det, der er sket i nat.

I byrådet er politikere fra begge fløje nu klar til at se nærmere på om kommunens indsats er god nok i bydelen.

- Det der er interessant er, om man fra kommunen faktisk har styr på de her unge, og rent faktisk har lavet indsatser, der faktisk passer præcis til den profil, de har. Det vil vi gerne følge op på i Venstre, siger Mark Grossmann (V), der er medlem af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Også Brian Dybro ser muligheder for forbedringer i den kommunale indsats.

- Jeg tror vi kan blive bedre til rent faktisk at lave nogle indsatser, som også rykker de unge tættere på en uddannelse, og dermed også et job på den lange bane, mener viceborgmesteren.

Politiet vil nu undersøge, om der er grundlag for at varetægtsfængsle nogle af de anholdte.

Oversigt

    Oversigt