Efter klageregn over livsfarlig trafik: Planer om lyskryds

Onsdag døde en 22-årig kvindelig cyklist i et kryds ved OUH. De ansatte på sygehuset har flere gange gjort Odense Kommune opmærksom på trafikken, som de mener er livsfarlig. Nu arbejder kommunen på at få lyskryds.

Helle Bondo Hansen er en af de medarbejdere på OUH, der har sendt en klage af sted til Odense Kommune. Hun mener, at trafikområdet omkring sygehuset er livsfarligt.  Det er særligt krydset mellem Falen og J. B. Winsløws Vej, som de ansatte frygter.

I en mail fra september sidste år til Odense Kommune skriver hun blandt andet:

- Dette her haster og kan ikke gå stærkt nok.

- Det har stået på i flere år, og jeg kan ikke forstå, der ikke er lavet et lyskryds for længe siden. I skal prøve at komme ud og se situationen en mandag, tirsdag eller onsdag fra kl. 15.15-16.00.

Måske der først vil ske noget, når der er lig på bordet?

quote <em>Måske der først vil ske noget, når der er lig på bordet?</em>

Klage fra Helle Bondo Hansen til Odense Kommune

Men Helle Bondo Hansen fik aldrig svar fra kommunen. 

Og onsdag gik det så galt i et kryds - kun få hundrede meter fra det sted, som Helle Bondo Hansen og hendes kolleger har klaget over. Her mistede en 22-årig kvindelig cyklist livet, da hun blev ramt af en bil i et venstresving i krydset mellem Kløvervænget og J. B Winslows Vej. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skal der lig på bordet?
I Odense Kommunes kontor for Byrum og Mobilitet bekræfter man, at man har modtaget flere klager over de trafikale forhold omkring OUH. 

Den her klage blev sendt sidste år, hvorfor er der endnu ikke blevet gjort noget ved det?

Dét vi gør, når vi får den slags henvendelser, som du har vist mig her - og det er jo ikke den eneste, vi har fået på det her kryds, det er, at vi går ind og laver et forprojekt og laver nogle analyser og vurderinger af problemets omfang for at kunne finde den rigtige løsning, fortæller Tine Christiansen, der er kontorchef i Byrum og Mobilitet i By- og Kulturforvaltningen. 

"Der skal nærmest lig på bordet, før der bliver gjort noget ved trafikproblemerne." Hvad tænker du om, at der nogle af de ansatte, der har det på den her måde?

I forhold til det kryds og den hændelse, der lige er sket nu - det er jo dybt sørgeligt og en forfærdelig ulykke, der er sket. Når der sker sådan noget, så tager vi det selvfølgelig meget alvorligt, og sammen med politiet vil vi gå nærmere ind i det og gennemanalysere. Er der noget, vi kan gøre? 

Ifølge Tine Christiansen er der dog ændringer på vej i krydset mellem Falen og J.B. Winsløws Vej, som er det kryds, mange ansatte føler sig utrygge ved. 

- Der arbejder vi nu på at få det signalreguleret, så vi får mere styr på, når folk kører ind og ud i det kryds, siger Tine Christiansen. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt