Eks-minister skal skaffe arbejde til Odense

En specialgruppe på fem-seks medlemmer skal senest til april aflevere anbefalinger til, hvordan Odense får ledigheden ned på landsgennemsnittet eller under.

Den tidligere socialdemokratiske skatteminister og formand for Beskæftigelsesrådet, Carsten Koch, skal lede en såkaldt task force, som ikke kun skal være hurtigtarbejdende, men som også skal udarbejde konkrete forslag, der skal sikre den størst mulige vækstskabelse i Odense - i dag og i fremtiden.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Task Forcen vil få fem-seks medlemmer og vil allerede til april komme med sine anbefalinger for, hvordan ledigheden i Odense kommer ned på landsgennemsnittet eller under. 

Ledigheden i Odense Kommune er blandt Danmarks allerhøjeste.

quote Vi skal geare Odense til vækst, så jobbene er der. Og så skal vi samtidig sikre, at de ledige er interessante for vores virksomheder 

Steen Møller,  beskæftigelses- og socialrådmand i Odense.

Målet er, at anbefalingerne hurtigt skal kunne omsættes i praksis og bidrage til målsætningen om, at få ledigheden ned på landsgennemsnittet eller derunder, står der i pressemeddelelsen.
 
- Jeg er stolt over, at få muligheden for at stå i spidsen for Beskæftigelses Task Force Odense. Det er en spændende, men også udfordrende opgave, der vil få betydning for rigtig mange mennesker i Odense, når task forcens idéer skal føres ud i livet, udtaler Carsten Koch i pressemeddelelsen.

Odenses rådmand på beskæftigelses-området, Steen Møller (K), ser frem til samarbejdet med den tidligere skatteminister. Han håber at Carsten Koch kan udpege løsninger for de udfordringer Odense har med ledigheden.

- Nu skal vi have fundet ud af, om det er særlige rammevilkår i Odense, som gør, at vi har alt for mange "kunder" i beskæftigelsesbutikken. Vi skal geare Odense til vækst, så jobbene er der. Og så skal vi samtidig sikre, at de ledige er interessante for vores virksomheder - det kræver et godt match og et stærkt samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune. Carsten Koch har efter min mening indsigten og erfaringen til at komme med nye indsigter og dermed nye muligheder for at nedbringe ledigheden, siger Steen Møller.

Advisory board fortsætter
Odense Kommune har i forvejen et rådgivende organ, et advisory board, bestående af de fem lokale erhvervsfolk: Torben Frigaard Rasmussen, som sidder i flere fynske virksomheds-bestyrelser, Michael Midskov, Sanovo Technology, direktør Mette Reinholt Mortensen, Hesehus, Peter Revsbech, Ordbogen A/S, og restauratør og serie-iværksætter Claus Skovsted.

Gruppen spiller i hverdagen bold med forvaltningen, mens Beskæftigelses Task Force Odense skal op i helikopteren og anskue situationen ovenfra.

Task Force-gruppen mangler kun at få sat navn på en enkelt deltager, men hvem der kommer til at side i gruppen holdes indtil videre tæt ind til kroppen.

- Sidste navn mangler at komme på plads. Det sker i løbet af de næste par dage, men jeg kan fortælle, at det er universitets-folk, erhvervsfolk og folk fra A-kasserne, som er hentet nationalt og lokalt, siger Steen Møller, som også fortæller, at Task Force-gruppen og advisory boardet vil arbejde sammen.
 
Ifølge Odense Kommunes beregninger vil der årligt være omkring 180 millioner kroner mere til kernevelfærd, hvis Odense Kommune får nedbragt ledigheden til landsgennemsnittet.

Fakta om Carsten Koch og Beskæftigelses Task Force Odense

 

Oversigt

    Oversigt