EL: Uhørte betingelser for jordemødre

Enhedslistens sundhedsordfører går til ministeren efter TV 2/FYN-indslag om kritisable forhold på fødeafdelingen på OUH

Et forældet alarmsystem på fødeafdelingen på OUH truer sikkerheden for patienterne. Det viser en rapport fra Arbejdstilsynet, som TV 2/FYN har fået aktindsigt i. Den historie får Enhedslistens sundhedsordfører Peder Hvelplund til at gå til sundhedsminister Sophie Løhde (V) med en række spørgsmål.

- Svangreomsorg handler om at give en faglig forsvarlig og omsorgsfuld start på livet. Enhver kan regne ud, at det er umuligt, når Arbejdstilsynet nu overvejer strakspåbud på fødegangen og lige ud skriver, at forholdene forringer sikkerheden og sundheden for de ansatte, udtaler Peder Hvelplund, der kalder jordemødrenes arbejdsvilkår fuldstændig urimelige.  

Rapporten viser, at jordmødrene i 80 til 90 pct. af tilfældene ikke når helt basale opgaver som at følge op på, om amningen fungerer, og om der er blødninger hos moderen, inden de sendes videre til en sengeafdeling.

Blandt de spørgsmål, Peder Hvelplund, vil have svar på er, om forholdene på fødegangen på OUH tegner et generelt billede af forholdene på de danske fødegange.

- Mener ministeren, det er tilstrækkeligt med den begrænsede ekstrabevilling til svangreomsorgen på 50 millioner kroner, der blev afsat på finansloven 16, når det kan erfares, at de ansatte jordmødre på OUH har arbejdsforhold, der udløser så skarp kritik fra Arbejdstilsynet, at der overvejes et såkaldt strakspåbud? Sådan lyder det blandt andet fra Peder Hvelplund.

Oversigt

    Oversigt