Elev fra Nyborg skabte frygt på sidste skoledag - politiet måtte gribe ind

Folkeskoleeleven Badir Lawaf mener, det var åbenlyst, at der var tale om en udklædning. Han forstår ikke, hvordan nogen kunne tro, han var terrorist.

Badir Lawaf havde ikke regnet med, at fejringen af hans sidste skoledag ville blive et anliggende politiet.

Men det blev det.

Efter at have deltaget i et arrangement på sin skole, gik den 18-årige tiendeklasseelev fra Nyborg rundt i byen med nogle venner, men kort før frokost dukkede politiet op og tog hans kostume.

Badir Lawaf var klædt ud som terrorist og havde af juice- og cigaretkartoner lavet et kunstigt selvmordsbombebælte og bar over skulderen et bælte med afskudte patroner.

På skolen havde både lærere og elever ifølge Badir fundet udklædning sjov, men samme opfattelse havde et par lokale, som havde kontaktet politiet, tilsyneladende ikke. Derfor måtte Badir Lawaf til sin store overraskelse aflevere sin hjemmelavede udklædning.

- Jeg prøvede jo ikke at skjule, at jeg var terrorist. Det var virkelig åbenlyst, at jeg bare var en tiendeklasses dreng, der fejrer sidste skoledag, og bomben lignede noget, en fra 0. klasse kunne have lavet, siger han til TV 2.

Fyens Politi: Den så ægte ud på afstand

Det var Fyens Politi, der rykkede ud og tog bombevest og bælte fra Badir, men selvom betjentene ved nærmere eftersyn godt kunne se, at det var en udklædning, var det nødvendigt at konfiskere det, siger vagtchef Hans Frederiksen.

- Det ser ægte ud på afstand, og det var derfor, det blev anmeldt. Det er vi nødt til at bringe til ophør, ellers bringer det frygt rundt omkring i befolkningen, og det er også en af vores opgaver at minimere det, siger Hans Frederiksen til TV 2.

Badir Lawaf mener, at politiet gjorde deres job ved at reagere på borgerhenvendelserne, men han forstår ikke, hvordan indbyggere i Nyborg kunne tro, at han var en ægte terrorist.

- Jeg rendte rundt med bomben uden på. Havde jeg haft turban på og bomben inden under, så kunne man måske have tænkt, at det var ægte, men ikke her, siger Badir Lawaf.

Ubegrundet frygt

Han forstår godt, at folk i lyset af terrorangrebene i Europa er ekstra opmærksomme og kan blive bange, men at ringe til politiet på elevernes sidste skoledag for at sige, at en dreng går rundt med sine venner udklædt som terrorist, synes han ikke giver mening.

- Jeg går ned i Netto og handler, hvor ekspedienten står og griner sammen med mig, og turisterne kommer og beder mig om et billede. Det var virkelig åbenlyst, at det var for sjov, siger Badir Lawaf, der efter at have været hjemme og tage almindeligt tøj på vendte tilbage til sine klassekammerater på skolen.

Fyens Politi oplyser til TV 2, at Badir Lawaf har fået en påtale, men at der ikke vil blive gjort mere ved sagen.

Oversigt

    Oversigt