En uforudsigelig kamp om borgmesterposten

Brudte aftaler, konflikter og splid og konstellationer på tværs af politiske skel, gør det svært at spå om hvem der løber med borgmesterkæden på Nordfyn.

- Man skal altid være forsigtig med at spå om valgets udfald, men i Nordfyns Kommune er det specielt svært, fordi konflikter på kryds og tværs har gjort det politiske samarbejdsklima meget broget, siger TV 2/Fyns politiske redaktør, Jesper Buch.

Jesper Buch hentyder til en dramatisk konstituering efter sidste valg, til voldsom debat om borgmester Morten Andersens ledelsesstil, og sidst til vedtagelsen af budgettet for 2014, der var uden borgmesterens medvirken.

Valgforbund

I Nordfyns Kommune er der op til dette valg tre valgforbund.

Venstre og De Konservative har igen fundet melodien, og har indgået valgforbund sammen med Det Radikale Venstre. De tre partier har aftalt, at de vil finde en borgmester i deres midte, hvis de får flertallet.

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der i oktober måned var med til at indgå budgetforlig uden om borgmesteren, har også dannet valgforbund. I dette valgforbund ønsker begge partier at blive borgmester.

Det sidste valgforbund i Nordfyns Kommune er indgået mellem Enhedslisten, SF og Nordfynslisten, i dette valgforbund understreges det, at der ikke er aftaler om konstitueringen efter valget.

Socialdemokraterne har valgt at stå udenfor valgforbund.

Hvem har størst chance for at løbe med posten?

På trods af det brogede politiske billede vurderer politisk redaktør Jesper Buch alligevel, at Venstres Morten Andersen eller Socialdemokraternes Kim Johansen har størst chance for at løbe af med borgmesterposten.

- Når alt kommer til alt, er der trods alt størst chance for, at et af de to største partier kommer til at sætte sig i borgmesterstolen, siger Jesper Buch.

Oversigt

    Oversigt