Endnu en minister til Fyn

Tre af de 22 ministre i den nye VLAK-regering er valgt på Fyn. Merete Riisager fra Liberal Alliance bliver ny undervisningsminister.

Merete Riisager (LA) bliver ny undervisningsminister, skriver Statsministeriet, der har offentliggjort en komplet liste over de 22 ministre i den nye VLAK-regering.

Dermed er tre af de 22 ministre valgt på Fyn. Foruden Merete Riisager tæller listen over fynske ministre også Mai Mercado (K) og Lars Christian Lilleholt (V).

- Jeg glæder mig til at præsentere den nye regering for dronningen, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen på Facebook. 

Flere medier erfarede i løbet af søndagen, at Mai Mercado ville blive ny børne- og socialminister, mens Lars Christian Lilleholt ville fortsætte som energi-, forsynings- og klimaminister, og det har vist sig at holde stik. 

Merete Riisager er født i Aarhus. Hun blev valgt til Folketinget i Fyns Storkreds i september 2011 og har blandt andet været undervisningsordfører. Fra 2006 til 2010 var hun i øvrigt kandidat for Radikale Venstre i Odense Sydkredsen. 

Regeringen tæller 13 mænd og ni kvinder, hvoraf altså to kvinder er valgt på Fyn. De 22 ministre præsenteres for dronningen mandag formiddag kl. 10.30. 

Danmarks nye ministerhold

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Disse fire Venstre-folk er ikke længere ministre

 

Oversigt

    Oversigt