Endnu engang rod med lønnen hos Bios

Der er igen uro hos redderne i Bios, efter at flere af dem er blevet trukket i lønnen for ferie. Ferie som de endnu ikke har afholdt.

Flere Bios-reddere fik sig en slem overraskelse, da de mandag modtog deres seneste lønseddel. Ifølge TV 2/Fyns oplysninger betyder rod med ferieafregningen hos ambulanceselskabet, at nogle reddere er blevet trukket for ferie, som ligger flere måneder tilbage, og samtidig er nogle reddere blevet trukket for ferie, som de slet ikke har afholdt.

Fællestillidsrepræsentant hos Bios, Christian Stigaard, har ikke ønsket at kommentere TV 2/Fyns oplysninger, men forhandlingssekretær hos 3F's transportgruppe, Palle Thirstrup, bekræfter, at de har fået henvendelser fra Bios-reddere omhandlende netop disse punkter.

- Vi er godt klar over, at der er flere uregelmæssigheder omkring ferieafregning i forbindelse med den seneste lønudbetaling, siger Palle Thirstrup til TV 2/Fyn.

Flere af de reddere, som stopper hos Bios den 1. juni, er blevet trukket for ferie for hele 2016. Altså ferie, som de ikke har afviklet, og som de ikke kommer til at afvikle hos Bios. For nogle af redderne betyder det, at der mangler mere end 25.000 kr. på deres allersidste lønseddel hos Bios. 

- Den går ikke. Man kan ikke trække ansatte i løn for ferie, som de ikke har afholdt. Det giver jo sig selv, at både ansatte, der fortsætter i Bios, ikke skal trækkes for eksempelvis deres sommerferie, før de reelt afvikler ferien. Og reddere, der forlader Bios, skal ikke trækkes for ferie, som de jo ikke har afholdt, siger Palle Thirstrup.

Også bagudrettet er der problemer

Bios har angiveligt også betalt redderne løn under ferie i månedsvis, selvom redderne ikke var berettet til det. Derfor kræver selskabet over de kommende måneder pengene ind igen. Dette sker enten via en reduktion i lønnen eller ved at reducere antallet af afspadseringstimer, som redderne har tilgode.

- Helt grundlæggende mener jeg faktisk ikke, at Bios kan kræve pengene tilbage, for reddernes aflønningssystem er ganske kompliceret, og redderne har i denne sag handlet i god tro. Så er det firmaets eget problem, at de ikke har haft styr på udbetalingerne, siger Palle Thirstrup.

Han er specielt bekymret for, at Bios tilbyder at afregne i afspadseringstimer.

- Det er en farlig kurs, når redderne skal til at "arbejde gælden af". Og når Bios åbner op for at reddernes afspadseringskonto kan komme i minus, så er det lige pludselig redderen, der skylder firmaet noget, siger Palle Thistrup. 

- Jeg er bange for, at de ansatte så ikke længere tør sige nej til en vagt, når chefen ringer og gør opmærksom på, at deres afspadseringskonto er i minus.

Vi har forsøgt at kontakte Bios-direktør, Morten Hansen, via firmaets pressetelefon, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse. 

Oversigt

    Oversigt