Energi Fyn: Vi vil samle et stort forbrugerejet elselskab

Fynsk energikoncern tror på 200.000 fynske andelshavere inden for kort tid

Energi Fyn havde sidste år et overskud før skat på 75 millioner kroner. Det viser seneste årsregnskab fra koncernen. Det følger budgettet, og Energi Fyn beskriver resultatet som tilfredsstillende.

I 2015 har Energi Fyn købt det fynske 60 kV-net, ligesom koncernen i slutningen af året indgik aftale med FFV Energi & Miljø i Faaborg om køb af de to kommunalt ejede elselskaber - netselskabet FFV El og elhandelsselskabet FFV Energi.

- Købet af elselskaberne i Faaborg styrker i høj grad vores position som en stærk regional energikoncern, som også vil være at finde på fremtidens energimarked. Det er vi naturligvis glade for og stolte over. Vi er med købet af de to FFV-selskaber nået et skridt nærmere vores målsætning om at samle Fyn til et fremtidssikret, forbrugerejet energiselskab, fortæller koncernchef Bent Agerholm og tilføjer, at 14.500 forbrugere i Faaborg og omegn med købet er blevet andelshavere i Energi Fyn, ligesom også 13 medarbejdere har fået Energi Fyn som deres nye arbejdssted.

I tillæg til købet af FFV El og FFV Energi har Energi Fyn også aftalt at fusionere med de fynske transformerforeninger, som i dag er foreningsandelshavere i Energi Fyn. Hvis foreningerne i løbet af foråret nikker ja til fusionsvejen, vil yderligere omkring 12.000 forbrugere blive andelshavere i Energi Fyn. Dermed vil Energi Fyn være ejet af 200.000 fynske andelshavere.

Energi Fyn fremhæver, at de er kommet styrket ud af 2015, hvor forretningsområderne inden for salg af el, gas, udelys, energibesparelser, fiberudrulning og vindkraft er blevet udvidet.

- Elmarkedet er inde i en hastig udvikling, ikke mindst når det gælder de private kunder. Elsektoren har netop budt velkommen til en ny markedsmodel - den såkaldte engrosmodel, som skal gøre det endnu nemmere at være elkunde og endnu nemmere at skifte ellevarandør. Vi er klar til den skærpede konkurrencesituation på samme måde, som vi glæder os til at vise en række nye tiltag målrettet både privatkunder, erhvervsliv og det offentlige forklarer Bent Agerholm.

Et af de forretningsområder, som i 2015 har oplevet en særlig positiv udvikling, er Energi Fyns fiberaktiviteter.

- Vi har i årets løb fortsat fiberudrulningen rundt om på Fyn i tæt samarbejde med lokale ildsjæle og ambassadører, og vi har generelt oplevet en stigende interesse og kundetilgang, udtaler Bent Agerholm, der fortæller, at 50.000 fynske andelshavere nu har mulighed for at vælge deres fiberløsning. Og der skal udrulles fiber til flere i løbet af 2016 og 2017.

Med købet af elforsyningen af Faaborg-Midtfyn Kommune åbner der sig også nye muligheder for etablering af fiberforbindelser. Energi Fyn forventer i løbet af de næste tre til fire år at tilbyde fiber til cirka 9.000 husstande i området.

Oversigt

    Oversigt