Energiminister: Jeg må prioritere arbejdet over familien

Lars Christian Lilleholt (V) bor i Odense med sin familie, men det er ikke meget, han får dem at se. Langt de fleste nætter må han sove i København.

Til juni har Lars Christian Lilleholt (V) været energi-, forsynings- og klimaminister i to år. Og det har ikke været to år, hvor der har været plads til meget andet end arbejde.

- Når man arbejder så meget, som jeg gør som minister, også i forhold til da jeg sad i Folketinget,  så er forbindelsen hjem til familien blevet... ikke dårlig. Men lad mig sige det sådan, at have det job jeg har, i den periode jeg har det, der er det klart, at man lider afsavn, fortæller ministeren i en ny programserie, som TV 2/FYN har lavet.

quote Desværre er det så sådan, at man kommer i situationer, hvor det er arbejdet, der bliver vigtigere end familien.

Lars Christian Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister, Venstre

En minister arbejder i gennemsnit 70 timer om ugen, og selvom Lars Christian Lilleholt som den eneste fynskvalgte minister har valgt at bo på Fyn med sin familie, så må han overnatte i en lejlighed i København langt de fleste hverdage.

- Min familie betyder rigtig, rigtig meget for mig. Men døgnet har kun 24 timer, og som minister er man tvunget til at prioritere. Desværre er det så sådan, at man kommer i situationer, hvor det er arbejdet, der bliver vigtigere end familien.

Politik er en del af familien

Politik er ikke bare noget, som Lars Christian Lilleholt har valgt at bruge sit arbejdsliv på. Det er også noget, han har gjort til en del af sin familie.  Så når han har en sjælden stund med sin familie, bliver der ofte diskuteret politik ved middagsbordet. Og derfor er det måske ikke så mærkeligt, at hans søn Christoffer Lilleholt i dag er medlem af Odense Byråd for Venstre.

- Min far har været aktiv i politik i alle de år, jeg har kendt ham. Jeg har oplevet, at der er mange nederlag som politiker, og nogle gange er det ikke særlig sjovt. Enten vinder man, eller også taber man i politik. Og der er det bare at blive ved og ved og ved, siger den unge byrådspolitiker.

quote En gang imellem kommer jeg hjem til familien og siger: "Øv, hvor er det hele dog hårdt, og nu har jeg ikke været hjemme de sidste fem-seks dage".

Lars Christian Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister, Venstre

Ud over Lars Christian Lilleholts særlige rådgiver, Andreas Thyrring, er sønnen blevet en af ministerens allernærmeste sparringspartnere.

- Nogle gange ringer jeg til Christoffer og snakker med ham om den aktuelle politiske situation. Han har nogle spørgsmål omkring sit arbejde i byrådet, og jeg fortæller noget om, hvad jeg går og foretager mig, fortæller ministeren.

Og for Lars Christian Lilleholt er det travle arbejdsliv det hele værd:

- En gang imellem kommer jeg hjem til familien og siger: "Øv, hvor er det hele dog hårdt, og nu har jeg ikke været hjemme de sidste fem-seks dage". Så siger min kone altid til mig: "Jamen så skulle du måske finde dig et andet job, fordi du har selv valgt det, og du har selv villet det her hele dit liv". Og når jeg så tænker mig lidt nærmere om, er jeg rigtig glad for, at jeg har sagt ja til at blive minister og alle de muligheder, det giver.

Se hele indslaget, der giver indsigt i Lars Christian Lilleholts hverdag som minister herunder 

Oversigt

    Oversigt