Enkelte S-medlemmer støtter Mette Frederiksens kritik

Det fynske Folketingsmedlem Jan Johansen stiller sig bag Mette Frederiksens udsagn, at S-toppen ikke har lyttet til danskerne.

På vej ind til Socialdemokraternes gruppemøde torsdag morgen ønsker flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer ikke at kommentere Mette Frederiksens udtalelser til Børsen om, at regeringen kunne have lyttet mere til danskerne.

Andre S-medlemmer som Orla Hav og Jan Johansen anerkender dog, at Mette Frederiksen har en pointe. Dermed stiller de to folketingsmedlemmer sig bag beskæftigelsesministerens udsagn.

- Hun er en klog pige, lyder det kortfattet fra Orla Hav, mens Jan Johansen siger, at han har svært ved at forklare Socialdemokraternes politik, når han er på besøg i baglandet.

Der er efter Jan Johansens mening brug for at se på en ændring af regeringens politik på dagpengeområdet, hvis vælgerne skal vindes tilbage.

- Jeg vil ikke give nogen skylden for det her. Jeg vil bare sige, at det godt, vi tager diskussionen. Jeg har hele tiden haft svært ved at forklare mit bagland det, vi gik rundt og lavede på en måde, så de forstod, at det handler om at bevare vores velfærdssamfund.

- En af de sager, der hele tiden stikker hovedet frem, er, hvordan vi får et mere sikkert dagpengesystem, hvor man hurtigere kan genoptjene retten til dagpenge, siger Jan Johansen.

I det opsigtvækkende Børsen-interview, som er blevet offentliggjort, mens statsminister Helle Thorning-Schmidt kæmper med lave meningsmålinger, rygter om et jobskifte til EU og udsigten til buhråb 1. maj, kritiserer Mette Frederiksen indirekte den kurs, S-toppen har ført.

- Når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan tænke: Det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl.

- Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: Det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der var noget, vi kunne gøre bedre og klogere, siger Mette Frederiksen til Børsen.

Transportminister Magnus Heunicke har ikke læst sin partifælles udtalelser, men siger:

- Jeg synes altid, man skal lytte til danskerne, og de problemer, der optager dem. Det er enhver regerings forpligtelse at gøre det. Og det gør vi også.

- Når vi får dårlige målinger, så er det ikke godt nok. Det er jeg fuldstændig ydmyg omkring. Derfor handler det om, at vi arbejder sammen hver dag om at levere nogle resultater, så danskerne har tillid til, at vi skal have fire år mere, siger Magnus Heunicke.

Oversigt

    Oversigt