I det fynske folks tjeneste

Erhvervsfolk ind i kunst-bestyrelser

Kunst er ikke længere "kun" kunst - nu er det også forretning. Og det skal afspejles i kulturinstitutionernes bestyrelser. Det Fynske Kunstakademi går forrest.

01:30

02:11

1 af 3

Sponsorater og samarbejdsaftaler mellem private virksomheder og museer eller festivaller bliver mere og mere almindeligt, og det skal kunstbestyrelser tilpasse sig. Det mener blandt andre formanden for Det Fynske Kunstakademi, Poul Falck.

Han er netop nu i front for en proces, der vil ændre vedtægterne for Det Fynske Kunstakademi for at gøre plads til erhvervslivets interesser.

- Der er brug for en professionalisering af kulturbestyrelserne, så de også får forstand på forretningsdrift, siger Poul Falck til TV 2/FYN.

Poul Falck er formand for bestyrelsen for Det Fynske Kunstakademi og synes, det er en god ide, at skifte nogle af de politiske bestyrelsesmedlemmer ud med folk fra erhvervslivet

Når Det Fynske Kunstakademi snart skal have ny bestyrelse, er der lagt op til at to ud af de fire politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer skal erstattes med personer fra det private erhvervsliv. De fire er i dag fra Odense Kommune og Region Syddanmark.

- Det er et forsøg på at bygge bro mellem erhverv og kultur", siger den nuværende formand Poul Falck, der er politisk udpeget bestyrelsesmedlem og repræsenterer De Konservative i Odense Kommune.

De to nye bestyrelsesmedlemmer skal have indsigt i økonomi, markedsføring og jura. Processen med at finde de to erhvervsfolk skal være afsluttet i løbet af januar 2014.

Vi har mere om erhvervslivets indtog på kulturområdet klokken 20.25 i aften, hvor Uffe Elbæk er en af gæsterne i kulturprogrammet Fabrikken. Her ser TV 2/Fyns kulturredaktion tilbage på kulturnyhederne i 2013 - og diskuterer, hvad vi kan tage med os ind i 2014.