Erhvervsliv i oprør efter cykelløb

De erhvervsdrivende omkring Faaborg er vrede over afviklingen af DM i landevejscykling i Faaborg. Afspærringer og manglende information har kostet en enkelt restauratør op mod 40.000 kroner.

Tirsdag har restauratør Peter Antony fra Restaurant Skovlyst ved Svanninge Bakker indkaldt til protestmøde. Over 30 virksomheder har foreløbig meldt deres ankomst til mødet.

- Vi har overhovedet ikke fået nogle informationer fra kommunen eller fra Dansk Cykel Unionen, selvom store dele nord for Faaborg har været afspærret i hele weekenden. Vi har ikke kunne få vare, og vi har stort set ikke haft kunder, siger Peter Antony.

Peter Antony driver ishuset Skovtrolden og Restaurant Skovlyst og en normal weekend med godt vejr er der et par tusinde ekspeditioner.

- Jeg er frustreret og vred. I går havde vi 200 og i dag har vi indtil nu haft 75. Det er svært at gøre op i penge, men jeg frygter, at det kan koste os 30-40.000 kroner, siger Peter Antony.

Invitationen til protestmødet er delt ud til 36 erhvervsdrivende i det nordlige Faaborg, som alle har været berørt af cykelløbet.

- Vi har intet information modtaget fra kommunen, selvom virksomheder har været forhindret i at kunne modtage leverancer og komme afsted med deres varer hele weekenden på grund af afspærringer, siger Peter Antony.

2906 cyk1

Udover generne for det lokale erhvervsliv var trafikken omkring Faaborg også påvirket søndag. Flere steder var der kilometer lange køer.

- Det er meget dårligt meget planlagt. De har blokeret hovedvejen til færgen, som jeg skulle havet været med for længe siden. Jeg vidste intet om det, siger Lennart Hansen.

Hos arrangørerne er der dog ikke den store forståelse for kritikken.

- Det er seks år siden vi var her sidst, og mon ikke folk kan forstå, at vi kommer med et stort arrangement, hvor der sker en masse i byen, og der kommer både overnatninger og omsætning mange steder, siger Claus Rasmussen, arrangør af DM i Landevejscykling.

Oversigt

    Oversigt