Erik så anholdelsen: Flugtbilist lå på asfalten

Borger oplevede dramatiske minutter, da flugtbilist blev bragt til standsning i Skalbjerg af fire patruljevogne. Bilisten sigtes for vold mod tjenestemand.

Erik Østergaard Hejlskov sad og arbejdede sent i sin bolig på Overgade i Skalbjerg, da en bil pludselig kom ræsende gennem byen først på natten til tirsdag.

Ganske kort efter kunne han høre patruljevognes udrykning og se blink.

Det, Erik Østergaard Hejlskov oplevede, var politiets jagt på en 21-årig mand fra Midtfyn. Manden forsøgte at slippe væk i en bil, som var stjålet nær hans bopæl.

I Skalbjerg kørte den 21-årige hen over et helle-anlæg, smadrede den gule helle og nedlagde et vejskilt.

Manden tog derefter flugten gennem et lavt plankeværk og forsøgte at slippe fra ordensmagten via Smedestræde. Kort ude på Skolevej blev manden stoppet.

- Jeg gik ud og fjernede den smadrede helle, fortæller Erik Østergaard Hejlskov til TV 2/FYN.

- Og derefter gik jeg hen til Skolevej, hvor jeg kunne se manden ligge roligt på asfalten. Der holdt fire patruljevogne, og der kom to mere til, fortæller Erik Østergaard Hejlskov.

Inden flugtbilisten blev bragt til standsning var der forud foregået en dramatisk biljagt. Den 21-årige var stukket af fra politiet i Vissenbjerg og var forsøgt stoppet med sømmåtter. Her havde flugtbilisten bakket mod to politibetjente, så de måtte springe for ikke at blive påkørt, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Betjentene forsøgte desuden at standse den 21-årige med tre skud mod bilens dæk.

Føreren af bilen bliver sigtet for vold mod tjenestemand, brugstyveri af bil og kørsel under påvirkning af medicin eller stoffer samt en række overtrædelser af færdselsloven, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

 

 

Oversigt

    Oversigt