I det fynske folks tjeneste

Eriksen om Spurs-start: Det er gået overraskende godt

Christian Eriksen havde ikke selv turdet håbe på, at han så hurtigt har fået en central rolle i Tottenham.

Christian Eriksen havde ikke selv turdet håbe på, at han så hurtigt har fået en central rolle i Tottenham. Foto: Arkiv / Thomas Karstensen

Sidst det danske fodboldlandshold var samlet, var Christian Eriksens skifte til Premier League-klubben Tottenham netop gået i orden, og dengang gav Eriksen selv udtryk for, at det formentlig kom til at kræve lidt tid at vænne sig til de nye forhold.

Men efter en måned i den engelske hovedstad kan den danske playmaker konstatere, at skiftet er forløbet stort set smertefrit, og at han stort set fra dag et har tilspillet sig en rolle som centralt omdrejningspunkt på banen.

- Det er måske lidt overraskende, at jeg har kunnet være med lige fra start. Selvfølgelig var der lige et par dage til træning, hvor jeg var lidt "lost", men ellers gik det jo rimeligt nemt. Når medspillerne er gode, så gør det tingene nemmere, siger Christian Eriksen.

- Jeg er et nyt sted, og jeg skal stadig vænne mig til det, men starten er gået bedre, end hvad jeg havde forventet, lyder det fra fynboen.

Efter to sejre og en uafgjort i de første tre kampe, kom Tottenham søndag dog ud for den første rigtige nedtur i Eriksens tid i klubben.

Hjemme på White Hart Lane tabte favoritterne 0-3 til West Ham, der lykkedes med at få kampen til at handle om fysisk styrke.

- Det var første gang, jeg har prøvet, at det virkelig handlede om power. I de andre kampe kunne vi spille vores tekniske spil, og det kan vi nok i de fleste tilfælde.

- Men engang imellem kommer det til at handle om power, og det skal man lige vænne sig til.

- Det var bare en dårlig dag på kontoret. Vi har haft rimelig meget succes - også jeg personligt - så det er nok meget godt, der lige kommer noget negativt engang imellem, og det gjorde der i går, siger Christian Eriksen.

I den kommende uge kommer det for Eriksen til at handle om noget andet, nemlig det danske landshold, der mandag eftermiddag er mødt ind i Helsingør for at forberede sig til VM-kvalifikationskampene mod Italien og Malta.