Et nyt parti blev født

Omkring 50 mennesker mødte op, da partiet Forenede Demokrater søndag holdt stiftende generalforsamling i Odense. Partiets mål er at komme i Folketinget og ændre dansk politik.

Ideen om det nye parti opstod på Facebook under lærerkonflikten, hvor en diskussiongruppe hurtigt fik 1800 medlemmer. Siden da har en styregruppe på fem personer arbejdet målrettet mod dagens stiftende generalforsamling på Skibhusvej i Odense.

- Vi er mange, der følte, at vi havde stemt på nogle partier der ikke levede op til det de lovede, siger Lene Bedin, der er medlem af styregruppen i Forenede Demokrater.

0906 demokrat1

Selvom partiet tog sit udgangspunkt i utilfredshed med lærerkonflikten og den nuværende regerings politik, så slår styregruppen fast, at partiet hverken er et lærerparti eller protestparti.

- Vi savner et parti der sætter individet før systemet, og mennesket før økonomien. Vi har brug for ærlighed, åbenhed og politikere, der står ved deres ideer, siger Henrik Halle fra Assens, der er en af medstifterne af partiet.

0906 palle

Hele dagen knoklede styregruppen med at gøre klar til generalforsamlingen. På forhånd havde 70 personer meldt deres ankomst. 50 dukkede op. Men partiet Forenede Demokrater blev stiftet, og visionerne fejler bestemt ikke noget.

- Vi vil ind og præge dansk politik og gøres os gældende. Vi har brug for en ny start og et parti der sætter borgerne i centrum og kæmper for at de bliver hørt og lyttet til, siger Henrik Halle.

I første omgang vil partiet forsøge at stille op i en række kommuner til efterårets kommunalvalg. Henrik Halle stiller op i Assens Kommune.

- Det er ikke så vigtigt om jeg bliver valgt. Det er vigtigst, at jeg får lov at præge debatten, siger medstifteren af partiet fra Assens.

Se partiets Facebook-side

Oversigt

    Oversigt