Europæerne fra Fyn - FRA

-

-

FRANKRIG


Familien på første etage

DRAGUIGNAN
Familien Boye Kristensen

I det sydligste Frankrig bor familien Boye Kristensen; far Jan, mor Doris og sønnen Martin. De flyttede første gang til Draguignan i 1995, efter at have solgt Jans andel af familiens møbelforretning i Svendborg. Det var drømmen om at leve, hvor solen skinner lidt oftere end i danmark, der trak familien til Sydfrankrig. - Men det var ikke idyl og grønne skove, fortæller Jan Boye Kristensen. Efter to år gik rejsen i 1997 derfor hjem til Svendborg igen.

Frankrig trak stadig
Men den sydfranske oplevelse havde dog sat så store spor, at familien endnu en gang bosatte sig i Draguignan. Her ernærer de sig i dag af småjobs, mens sønnen Martin går i skole. 
Virkeligheden er ikke som drømmen, men Jan Boye Kristensen fortryder ikke, selvom de arbejder ligeså meget som i Svendborg men kun tjener en fjerdedel. - Nogle nøjes med at drømme, vi gjorde noget ved det, siger han.


Jan på arbejde

Vender nok hjem
Da familien Boye Kristensen senest flyttede til Provence, troede Jan fast på at han skulle begraves under et oliventræ. I dag er han knap så sikker. - Jeg ender nok alligevel med at ligge under et bøgetræ, siger han og hentyder til at familien formentlig vender tilbage til Danmark. Men så bliver det uden Martin. Sønnen føler sig ligeså fransk som dansk, går i fransk skole og vil være politibetjent i Frankrig. - Hvis mor og far flytter hjem, bliver jeg hernede alene, siger han i programmet.

Se indslaget fra Draguignan her

Læs mere...

- om byen Draguignan (på fransk)
- om turisme ved Cote D\'Azur og Draguignan (på engelsk)

 

 

 

PARIS
Gitte Rosengaard

Da hun var 17 år gammel, flyttede Gitte væk fra de trygge rammer i Vissenbjerg. Hun skulle have været til ansigtsbehandling i Odense, men gik forkert og endte i stedet hos en makeup-artist. På den måde startede hendes modelkarriere. Senere vandt hun en skønheds-konkurrence i ungdomsbladet \"Vi Unge\" og verden lå åben for hende.
Efter stop i Milano og London, er hendes bopæl nu et spytkast fra Triumfbuen i Paris. - Livet bliver hurtigt en trædemølle i Danmark, her sker der hele tiden nyt, siger Gitte om hverdagen i Frankrig.


Gitte på fotosession

Gitte Rosengaard er 27 år gammel, og lever af sit ansigt. Hun er meget benyttet i modeblade og som model for tøjfirmaer som f.eks. InWear. Men catwalk går hun ikke længere. Med sin højde på 187 cm rager hun alt for meget op over de andre modeller.

Hader Janteloven
Gitte Rosengaard er faldet godt til i det parisiske, og tror hun får svært ved at bosætte sig i Danmark igen. - Man har det godt derhjemme, og leveforholdene er gode, men Janteloven hænger mig langt ud af halsen, siger hun.
Der er dog en ting fotomodellen savner i det franske - noget hvor erhvervslivet kan lære af Danmark, mener hun. - De laller bare afsted hernede, istedet for at arbejde. Når jeg kommer til et job, vil jeg altså lave noget, ikke stå og drikke kaffe, fortæller Gitte Rosengaard.

Se indslaget fra Paris her

Læs mere...

- om turisme i Paris (på engelsk)
- om Frankrig af frankofile
- om en af Gittes kunder InWear. Og se hendes foto på forsiden

 

 

 

 

Om Frankrig
Det officielle navn er faktisk République Francaise - Den Franske Republik. 58.978.000 mennesker bor i republikken. Frankrig var et af de seks lande, der grundlagde Det Europæiske Fællesskab i 1952. Over halvdelen af landets er opdyrket, og alligevel fylder indtjeningen herfra kun 2% af den franske økonomi. Frankrig er blevet et serviceland.
90% af franskmændene er katolikker.

Fakta

- Frankrig er verdens næststørste eksportør af landbrugsprodukter
- De franske kvinder har EUs højeste forventede levealder (82,2 år)
- Man anslår at der bor 20.000 danskere i Frankrig. Halvdelen i Paris


 

Oversigt

    Oversigt