Få overblikket: Her er alle reaktionerne i OSE-sagen

Politikere og eksperter har stået i kø for at kommentere sagen om, at Odense Kommunes tidligere stadsdirektør ifølge ny advokatrapport handlede kritisabelt i sag om ulovlig støtte til Odense Sport & Event.

Den længeventede rapport fra advokatfirmaet Kromann Reumert rejser alvorlig kritik af daværende stadsdirektør, Jørgen Clausen. I skarpe vendinger kritiseres han for at have udvist en kritisabel adfærd. I et høringssvar forsvarer han sig og afviser at have gjort noget ulovligt. 

I løbet af onsdagen har politikere og eksperter kommenteret den seneste udvikling i OSE-sagen. Nuværende stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen, mener, at Jørgen Clausen burde have været i tvivl om, hvorvidt aftalen var ulovlig.

- Advokaterne siger, at der skulle have været foretaget yderligere undersøgelser, inden aftalen var blevet underskrevet, for der var simpelthen en uklarhed – også blandt juristerne – om, hvorvidt aftalen kunne underskrives, siger Stefan Birkebjerg Andersen. 

 

Jegind: Han ville have været fyret

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) vurderer, at hvis Jørgen Clausen fortsat havde arbejdet som stadsdirektør i Odense, ville han være blevet fyret.

- Det er rigtigt, at vi politisk gerne ville finde en løsning for at skabe aktivitet i Arena Fyn. Men som politiker har jeg selvfølgelig en klar forventning om, at vores embedsværk opererer inden for lovens rammer, siger Jane Jegind.

 

Ingen af politikerne i Odense Kommune bliver kritiseret i advokatrapporten, der udelukkende retter kritik af kommunens embedsfolk. Det er ærgerligt, at både borgere og politikere i Odense ikke kan have tillid til kommunens embedsfolk, mener viceborgmester Brian Dybro (SF).

- Der har været et langt forløb, og der kan man med rette rette noget kritik af forløbet på embedsmandsniveau. Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, fordi vi som borgere og politikere burde kunne have tillid til, at tingene foregår efter bogen i Odense Kommune, siger Brian Dybro. 

 

Spørgsmålet er så, om der forbindelse med OSE-sagen, hvor der også er gennemgået mange sager om vækstsatningen Odense&Co. - heraf tre direkte lovbrud - giver anledning til at ændre konstruktionen i Odense&Co.

- Fra Venstre og Konservatives side gik vi allerede i januar ud og sagde, at vi var overbevist om, at vi var nødt til at finde en anden måde at organisere arbejdet på, siger rådmand Steen Møller (K). 

- Samtidig må man have en forventning om, at man her i Borgmesterforvaltningen sørger for at få styr på nogle af de her helt elementære ting, såsom at juraen er i orden. Jeg ser, at vi kommer til at ende med en anden måde at organisere arbejdet på, forklarer han. 

 
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ærgrer sig over de dårlige sager i Odense Kommune.

- Jeg synes, det er brandærgerligt, når vi sådan set er lykkedes rigtig godt med at skabe vækst og arbejdspladser - og få nogle flere penge i kommunekassen til velfærd, siger Peter Rahbæk Juel.

- Der er ingen tvivl om, at de sager, der har været, giver anledning til, at vi både kigger indadtil og udadtil, forklarer han. 

 

 

Oversigt

    Oversigt