I det fynske folks tjeneste

Faaborg: Slagteriet skal rives ned

Når Danish Crown lukker og slukker i Faaborg i 2016 river de bygningen ned på havnen. Grunden skal være ryddet, lyder det i lejekontrakten.

Den 15.000 m2 store bygning - eller det der svarer til godt 2 fodboldbaner bliver jævnet med jorden, når Danish Crown slagter det sidste svin i 2016. Det skriver DR Fyn.

I den seneste uge har DR Fyn og TV 2/FYN sat fokus på slagterilukningen i Faaborg i Hva?nu Faaborg.

Ifølge lejekontrakten skal hele bygningen rives ned, så grunden er helt ryddet. Hvis der er nogen, der er interesserede i at bruge bygningen, så begynder forhandlinger med Faaborg-Midtfyn Kommune.

Næstformand i Faaborg-Midtfyns teknik- og miljøudvalg, Hans Jørgensen, siger, at der ikke er planer for, hvad grunden på havnen skal bruges til, når slagteriet lukker ned.

Udover at Danish Crowns bygninger fylder det meste af havnen i Faaborg idag, giver de også gode lejeindtægter til havnens økonomi. Men havnefoged Lasse Olsen vil ikke tage sorger på forskud og håber, at bygningerne kan reddes.

- Det er bekymrende, at de 472 slagterimedarbejdere bliver arbejdsløse. Men det er jo ikke sikkert, at vi ikke får en ny lejer ind. Det kommer an på, hvad man politisk vil, så det arbejder vi på i første omgang, siger han til DR Fyn.