Fængselsbetjente er en mangelvare

Fængselsbetjente arbejder over for at lappe på manglen på arbejdskraft. Rekrutter søges til udsat arbejde.

Mangel på fængselsbetjente har fået Kriminalforsorgen til at lancere en rekrutteringskampagne.

Ifølge Fængselsforbundet mangler der i øjeblikket omkring 200-300 betjente. Det har blandt andet betydet, at Kriminalforsorgen i de første fem måneder af 2016 har udbetalt 9,8 millioner kroner mere i overarbejde sammenlignet med sidste år.

- Vi kan løse vores opgaver for nærværende. Men desværre gør vi det med overarbejde, og det er ikke ideelt af hensyn til medarbejderne, siger Johan Reimann.

Fængselsbetjente har de seneste måneder været udsat for en række grove overfald, senest ved Nyborg Fængsel, hvor en ansat i tirsdags blev skudt fire gange i benet.

Johan Reimann er dog ikke bekymret for, at den seneste tids episoder vil få indflydelse på rekrutteringen.

Han forsikrer samtidig, at der er en stor opmærksomhed på problemet i Kriminalforsorgen, både i forhold til beskyttelse af de ansatte og uddannelsen af fængselsbetjente.

- Vi gør en målrettet indsats over for vold og trusler og har en række gode initiativer i gang. Det er vigtigt at sikre et fornuftigt regime og sikre noget uddannelse og bevidsthed omkring de spørgsmål, siger Johan Reimann.

Kriminalforsorgen oplyser, at der i 2016 til dato er ansat 55 nye fængselsbetjent-elever. Det forventes, at der i løbet af hele 2016 bliver ansat op mod 125 elever.

Oversigt

    Oversigt