Færge eller ej - turister ønskes

Amtet har bevilget penge til et dansk-tysk projekt \"Team Tour\", der skal undersøge hvordan der kan skaffes flere turister til regionen - med eller uden Bagenkop-Kiel-færgeruten. Siden ruten blev nedlagt i 2000, er turisttilstrømingen til Langeland og Sydfyn faldet.

-

Amtet har bevilget penge til et dansk-tysk projekt \"Team Tour\", der skal undersøge hvordan der kan skaffes flere turister til regionen - med eller uden Bagenkop-Kiel-færgeruten.
Siden ruten blev nedlagt i 2000, er turisttilstrømingen til Langeland og Sydfyn faldet.

Handlingsplan til aktiviteter
194.928 kr. er det beløb Fyntour har fået af amtets økonomiudvalg. Pengene er det danske bidrag til en handlingsplan, som skal vise hvilke aktiviteter der kan danne grundlag for en ny færgerute. Eller hvis der ikke kommer til at blive sejlet Bagenkop-Kiel, hvordan man så trækker flere turister til regionen. \"Vi skal kigge på, hvilke arrangementer der kan laves, for at private investorer har lyst til at drive en færgerute\", siger dirketør i Fyntour, Kim Folmann Jørgensen til TV 2 /Fyn.

Dansk-tysk samarbejde
Den fynske turistorganisation Fyntour samarbejder med den tyske Technologie-Region K.E.R.N., på at skaffe internationale støttepenge til de to regioner, der er berørt af færgerute-nedlæggelsen. Det er meningen at handlingsplanen - der med amtsmidler nu bliver iværksat - skal munde ud i konkrete ansøgninger til den såkaldte Interreg IIIA-pulje. Interreg er et program i EUs strukturfond.

Det offentlige må ikke støtte færge
Handlingsplanen skal først ligge færdig i januar 2003, men allerede i løbet af et par uger er Fyntours direktør parat til at præsentere et oplæg, for interesserede rederier. \"Færgerne er et middel til at opnå flere projekter. Flere projekter giver flere turister, og flere turister giver flere passagerer på færgerne\", siger Kim Folmann Jørgensen.
I februar 2002 fik amtet og de sydfynske kommuner afslag på at måtte støtte en færgerute. Men et privat firma må godt. Derfor ledes der med lys og lygte efter interressenter, og en stor del af det arbejde gøres af Fyntour.

Oversigt

    Oversigt