I det fynske folks tjeneste

Fakkeloptog mod reform

Torsdag aften gik op mod 100 svendborggenserne på gaden udstyret med fakler. De demonstrerede mod regeringens kontanthjælpsreform.

02:39

1 af 2

Det er de nye regler om gensidig forsørgerpligt og et loft på fem måneders sygedagpenge, der havde fået svendborggenserne på gaden torsdag aften.

- Det er for at fortælle, at den her reform ikke bare rammer de svage i samfundet. Den rammer også dem, som lever i et ganske normalt liv her i Danmark, siger arrangøren af demonstrationen, Kim Christiansen fra Svendborg.

Demonstranterne var bekymrede for, om de nye regler kom til at lægge deres privatøkonomi i ruiner - og om kærester og ægtepar tvinges fra hus og hjem - og hinanden.

- Man bliver nødt til at gøre noget for at råbe politikerne op. De laver nogle reformer, hvor de sidder på deres taburetter, men de har ikke fodfæste ude i befolkningen, siger Kim Christiansen.

Demonstrationen foregik ikke bare i Svendborg, men også i 13 andre byer landet over, og arrangøren mener, det er vigtigt at hjælpe folk til at få øjnene op for problemstillingen, som kan virke kompliceret for nogen.

- Jeg mener ikke, at danskerne er nok opmærksomme på de problemer, der opstår i det nye år. Regeringen er så gode til at pakke tingene ind og gøre det så vanskeligt, at mange mennesker har svært ved at forstå, hvad det drejer sig om, siger Kim Christiansen.