Falck Schmidt fordobler antallet af medarbejdere

Nye ordrer i pipelinen hos Odense-virksomhed, der bl.a. lever af produktion og salg til Forsvaret.

Falck Schmidt Defence Systems i Odense tabte for andet år i træk penge på salg og produktion af våbenteknologi og våbensystemer.

Selv om bruttofortjenesten steg fra 14 til 20 millioner kroner, endte 2015 med et underskud på 11 millioner kroner før skat mod et underskud på 14 millioner kroner i 2014.

Minus-resultaterne skyldes først og fremmest udskudte forsvarsordrer, og derfor er der også udsigt til et langt bedre 2016.

I de kommende 12-18 måneder forventer Falck Schmidt at fordoble antallet af medarbejdere, der i 2015 var på 55 heltidsansatte, fremgår det af ledelsesberetningen i det netop offentliggjorte regnskab.

Ud over at Forsvaret udskød anskaffelsen af nye pansrede mandskabsvogne, som Falck Schmidt har opnået kontrakt på, til starten af 2016, skete noget tilsvarende med et annonceret udbud af artilleri, som regeringen flyttede fra juni 2015 til slutningen af året.

Desuden er det mærkbart, at de olieproducerende lande på grund af de faldende oliepriser og dermed også indtægter har skruet ned på investeringerne i våbenteknologisk udstyr. 

Det har også kostet i det samlede resultat, at Falck Schmidt har investeret udvikling af nye avancerede produkter i både 2014 og 2015.

Investeringen i fremtidig vækst og avancerede våbenteknologiske systemer har til gengæld allerede udmøntet sig i kontrakter, der vil skabe omsætning og indtjening inden for en række nye områder de kommende år.

Falck Schmidt samarbejder blandt andet med det europæiske rumagetur ESA, udvikler beskyttelse i letvægtmaterialer som carbon og forsker i sensor- og rekognosceringssystemer.  

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt