Falck skyder stort millionbeløb i Responce efter underskud

I 2015 blev Responce opkøbt af Falck, og nu har milliardkoncernen valgt at indskyde et større millionbeløb i Responce. Det sker efter at Responce fik underskud i 2015.

Den internationale redningskoncern Falck købte i april 2015 samlet set 75 procent af aktierne i den midt- og sydjyske ambulanceoperatør Responce. Ifølge Falcks egne regnskaber endte købsprisen på cirka 97 mio. kr.

Falck har dog fået sig lidt af en overraskelse ved gennemgangen af Responces regnskabsmateriale.

Det har ved gennemgangen nemlig vist sig, at Responce ikke har bogført alle de udgifter, som har været forbundet med selskabets opnåelse af nye ambulancekontrakter, og derfor ser regnskabstallene væsentligt anderledes ud end først antaget.

Det skriver beredskabsinfo.dk.

I stedet for at bogføre alle 2014-udgifter til året 2014 , har Responce lavet en såkaldte periodisering, hvor udgifterne er blevet fordelt ud over alle de år, som kontrakterne løber.

Ifølge Falck og Falcks revisor er det en væsentlig fejl, skriver beredskabsinfo.dk.

Derfor har Falck valgt at korrigere regnskabet for 2014, således at underskuddet på 1,6 mio. kr. i virkeligheden bliver et underskud på 4,9 mio. kr. Endnu værre ser det ud med Responces egenkapital, der efter korrektionen går fra et plus på 4,3 mio. kr. til et minus på 0,7 mio. kr.

Kombinationen af underskuddet i 2015 og de væsentlige fejl i regnskabet for 2014 fører til, at Responce ved årsskiftet havde en negativ egenkapital på 1,8 mio. kr., og det har fået Falck til at tilføre 3,2 mio. kr. til Responce, der således atter har en positiv egenkapital.

Ifølge Responce forventer selskabet i år at få overskud. Det skyldes blandt andet, at der i underskudsåret 2015 var investeringer i udstyr, køretøjer, materiel og uddannelse, efter at selskabet pr. 1. september 2015 overtog en del af ambulancekørslen i Region Syddanmark, nærmere betegnet trekantsområdet og dele af Vestfyn.

De udgifter vil ikke gentage sig i 2016, og ifølge Responce er der indtil videre opnået overskud i år.

Responce havde i 2015 i gennemsnit 183 fuldtidsansatte medarbejdere mod 118 i 2014.

Oversigt

    Oversigt