Familie befandt sig midt i bande-skyderi

Mikkel Hauge blev lørdag aften fanget midt i det, der ligner et bandeopgør, da en rocker blev skudt i benet på en tankstation i Odense.

Sammen med sin kone og 4-årige søn var 33-årige Mikkel Hauge holdt ind på tankstationen, der ligger på hjørnet Nyborgvej/Ejbygade i den østlige del af Odense, skriver tv2.dk.

Imens familien sad i bilen var Mikkel Hauge gået ind butikken for at betale for benzin, og han bemærkede, at der stod en del tysktalende rockere med Hells Angels-veste.

- Pludselig hører jeg noget larm og kigger ud af vinduet, og så ser jeg en bil, der kommer ude fra Nyborgvej og kører ind i en bil tilhørende nogle folk fra HA, siger han.

Der var lidt panik på

Mikkel Hauge løb straks ud af butikken for at få sin kone og søn hen til sig.

- I starten vidste vi ikke helt, hvad det skete, men jeg blev hurtigt klar over, at min familie hurtigt skulle væk derfra. Jeg får dem med ind ad døren, og da jeg selv er på vej ind, kigger jeg ud mod vejen, hvor der står en mand med en pistol. Inden jeg kommer indenfor, hører jeg, der bliver skudt. Tre skud registrerer jeg.

Herefter gennede Mikkel Hauge sin kone og søn ind på tankstationens toilet, mens han selv blev i butikken for at se, om han kunne hjælpe eventuelle tilskadekomne.

- Da jeg kommer ud i butikken, er de ved at slæbe den sårede ind i butikken. Alle HA’erne kommer indenfor, og jeg finder et par viskestykker frem, som de kan bruge.

Mikkel Hauges telefon var løbet tør for strøm, og han fik derfor fat i tankpasseren, som ringede til alarmcentralen.

- Alle HA’erne talte tysk, og jeg agerede oversætter mellem tankpasseren, der havde alarmcentralen i røret, og rockerne. Der var lidt panik på.

Kone er chokeret

Ifølge Mikkel Hauge var offeret blevet skudt i højre lår, men havde blod i hele ansigtet.

- Han har formentlig taget sig til låret og derefter ansigtet, siger Mikkel Hauge.

Imens Hells Angels-rockerne lagde pres på bandefællens ben, ankom ambulancer og politiet til stedet.

Mikkel Hauge og hans familie blev efterfølgende holdt tilbage af politiet i et kortere stykke tid for at afgive forklaring.

På trods af den voldsomme oplevelse er Mikkel Hauge ikke særligt mærket af skudepisoden – det er hans kone til gengæld.

- Hun er rimelig chokeret. Men altså, sådan noget her skal ikke afholde mig fra at køre ind på tanken igen. Jeg tænker også, at der nok ikke kommer nogen og skyder på samme tank igen lige foreløbig.

Afviser ikke at det er banderelateret

Fyns Politi har efter skudepisoden anholdt en yngre banderelateret mand og sigtet ham for drabsforsøg, men politiet vil ikke udtale sig om baggrunden for sigtelsen.

Politiet bekræfter, at der blev afgivet to til tre skud. Den ramte rocker afviser ifølge politiet at udtale sig.

Ifølge Ekstra Bladet viser billeder, at der blandt andet var rockere fra HA's afdeling i den tyske by Potsdam til stede på tanken.

Politiet ved på nuværende tidspunkt ikke, om der er nogen relation til rivaliserende bander som United Tribuns Forever og Black Army, men det afvises ikke, at skyderiet kan være banderelateret.

Black Army har klubhus cirka 500 meter fra den Shell-tank, hvor skudepisoden fandt sted. Ifølge Fyens.dk var politiet til stede ved Black Army-klubhuset umiddelbart efter skyderiet - ifølge avisen bar betjentene "store skydevåben og hjelm", mens Black Army-medlemmer var maskerede.

Lørdag aften er omkring 300-400 medlemmer af Hells Angels samlet til en jubilæumsfest i Nyborg. Ifølge Fyns Politi skulle flere rockere have forladt festen for at køre mod Odense Universitetshospital, hvor den sårede rocker befinder sig.

Oversigt

    Oversigt