Fast IC-stop i Langeskov har lange udsigter

På mandag kører det allerførste IC-lyntog fra Langeskov Station. Men derfra og så til et fast IC-stop er der langt.

Efter endda rigtig mange års kamp kommer lyntoget nu omsider til at stoppe i Langeskov.

Fra mandag morgen vil lyntoget to gange hver morgen standse på Østfyn, ligesom det også vil standse om eftermiddagen.

Dermed kommer en foreløbig kulmination på mange års kamp for at få IC- og lyntogene til at standse i Langeskov.

Så når lyntoget mod København afgår fra Langeskov Station klokken 6.17 mandag morgen, vil Kertemindes borgmester Hans Luunbjerg (V) stige ombord for at fejre milepælen i den lange kamp om togdrift fra byen.

- Det har været en lang proces med Langeskov Station, og der har været nogle uventede stop på vejen. Derfor var glæden stor, da vi indviede stationen den 4. oktober i år, og den næste markør er på mandag, hvor det første lyntog stopper ved perronen. Det er det, vi har kæmpet for, og forhåbentlig vil borgerne i kommunen og på Østfyn opleve det som et godt offentligt tilbud, der letter dem i hverdagen, siger Hans Luunbjerg.

Borgmesteren bliver en del af en lille happening, hvor Østfyns Pendlerklub vil forsøge at gøre opmærksom på, at nu er muligheden - omsider - kommet til Østfyn.

- På mandag, når det første tog kommer, så hopper vi med og vi får borgmesteren med ombord. Vi har fået sponsoreret en pose morgenbrød, og så prøver vi bare at gøre det til en hyggelig begivenhed og prøver ligesom at gøre folk opmærksomme på, at nu er der et lyntog, nu er der en mulighed for at stige på i Langeskov og komme til København, siger pendlertalsmand Anne Fiber fra Østfyns Pendlerklub.

Ikke et fast IC-stop

Anne Fiber besøgte tidligere i dag TV 2/FYN til en snak om fordelene ved IC-tog på Østfyn. Her fortalte hun blandt andet, at et fast IC-stop i Langeskov efter hendes vurdering ligger minimum et par år ude i fremtiden.

- DSB har lige tænkt deres køreplan helt og aldeles om, og det er jo godt. Det er godt, de tør tænke helt om og sige: Nu lader vi være med at lave lappeløsninger, nu laver vi en køreplan, der fungerer. Problemet er bare, at de giver ikke noget plads til Østfyn. Så hele den snak om, at vi skal vise vores værd, og så kan vi få et IC-tog,ifølge DSBs planer så ligger det et par år ude i fremtiden, før de overhovedet vil overveje det, siger Anne Fiber.

 

Togstoppet i Langeskov blev taget i brug allerførste gang den 4. oktober i år  Det skete dengang med stor glæde blandt borgerne i Langeskov, men dog stadig også med en vis skepsis, fordi der var tale om ganske få afgange og intet lyntog fra stationen på Østfyn. 

Opførelsen af Langeskov Station har kostet cirka 70 millioner kroner.

 

Oversigt

    Oversigt