Fayard fik forbløffende stort overskud

Reparationsværftet Fayard i Lindø Industripark har haft et helt forrygende regnskabsår.

I 2015/2016 omsatte det fynske værft for godt en milliard kroner, mens overskuddet før skat steg eksplosivt fra 87 til 166 millioner kroner.

Selskabets formue - egenkapital - er nu på 180 millioner kroner.

Ledelsen med indehaver og administrerende direktør Thomas Andersen i spidsen kalder meget beskedent årets resultat for tilfredsstillende "i forhold til det nuværende marked og sammenholdt med forventningerne til året."

I en pressemeddelelse udtaler Thomas Andersen, at Fayard har haft et år tæt på det optimale.

-  Vi har sammen med vore medarbejdere og underleverandører trimmet arbejdsprocesserne og organisationen som helhed samtidig med, at vi har haft et særdeles godt flow i vores opgaver. Vi har været tæt på det optimale med hensyn til dokbelægninger og alsidigheden i de mange arbejdsopgaver, siger Thomas Andersen.

Værftet har fortsat den positive tilgang af specialopgaver på skibs- og jack-up markedet og en god fordeling mellem nye og kendte kunder.

Samtidig fremhæver Fayard, at der er øget fokus på lærlingeuddannelsen for at tage ansvar for fremtidssikring af håndværkerfaget i værftsindustrien.

- Vores evne til at tilpasse os kundernes ønsker og vores store fleksibilitet på grund af dygtige medarbejdere og produktionsapparatet giver os konkurrencemæssige fordele og mulighed for at udvikle vores forretning, og vi forventer derfor at fortsætte den positive udvikling i 2016/2017 på trods af et hårdt og udfordrende marked, siger Thomas Andersen.

Der er beskæftiget ca. 450 personer på værftet.

 

Oversigt

    Oversigt