Fejl aflyser livsvigtig operation

En halvandet år gammel dreng, der er patient på H. C. Andersen Børnehospital i Odense, skulle lørdag være fløjet til England til en livsvigtig donor-transplantation. Men ved en fejl blev operationen aflyst.

Deniz på 1½ år fra Voldum i Østjylland er patient på H.C. Andersen Børnehospital ved OUH i Odense.

Den lille dreng har en sjælden tarmsygdom, der betyder at han ikke kan optage næring og udskiller den væske, han skulle beholde i kroppen. En sygdom, der er livstruende.

Deniz og familien var klar lørdag nat, da transplantations-centret i England kontaktede Deniz mor med den gode nyhed.

Men kort tid efter at familien havde fået den lykkelige besked om, at der var fundet en donor i England, blev operationen aflyst.

- Da vi lørdag nat fik opringningen om, at der var en donor til Denniz, blev vi så lykkelige, at det ikke kan beskrives med ord. Men 20 minutter senere blev vi igen ringet op og fik at vide, at der ikke kunne stilles transport til rådighed før senere på dagen, og så ville vi ankomme så sent, at donoren ikke længere var en mulighed. Derfor blev operationen aflyst, fortæller Karina Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Familien er rystede over, at operationen blev aflyst.

- Konsekvensen er, at drengen nu må vente til der kommer et nyt tilbud om en tarm og lever til transplantation, og det kan der gå lang tid til. Indtil nu er der altså gået to - tre måneder siden drengen blev sat på den såkaldte transplantationsventeliste, siger professor Steffen Husby fra H.C. Andersen Børnehospital, OUH, til TV 2/Fyn.

Formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen, Soc.dem., oplyser til TV 2 | ØSTJYLLAND, at det ikke er flyselskabet, men den kontrakt regionen har indgået med selskabet, der har fejlet.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok. Derfor vil jeg se på kontrakten med firmaet igen, så vi ikke ender i en situation som den her igen, siger Bent Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Oversigt

    Oversigt