Fem partier har mistet tilliden til Bios-direktøren

Fem partier i Region Syddanmark har fået nok. De har mistet tilliden til deres samarbejdspartner, Bios-direktøren Morten Hansen. Direktøren kaldes nu til møde af Venstres Thyge Nielsen, der er formand for det præhospitale udvalg.

Enhver burde kunne se, at man løber inde i problemer, hvis man manipulerer på den her måde, grænsende til det løgnagtige. Det er ikke noget, der giver tillid. Sådan lyder det i dag fra næstformand for Region Syddanmark Poul-Erik Svendsen (S), efter TV 2/FYN i går kunne fortælle, at Bios-direktør Morten Hansens kone har forsøgt at lokke oplysninger ud af Karsten Hønge (SF) under dække af at være en ganske almindelig, nysgerrig borger.

- Jeg har ikke tillid til Morten Hansen, når der laves så tåbelige numre, som det der er foregået her, og han samtidig står i spidsen for et firma, der skal have et samarbejde op at stå med os, siger Poul-Erik Svendsen, som godt er klar over, at det er Bios’ bestyrelse, der i sidste ende bestemmer, hvem der direktør for virksomheden.

- Men Bios og Bios’ bestyrelse må se at finde ud af, at det er nødvendigt, når de samarbejder med os, at de har medarbejdere, som vi kan have tillid til, siger Poul-Erik Svendsen til TV 2/FYN.

Jeg har ikke tillid til Morten Hansen, når der laves så tåbelige numre, som det der er foregået her

- Der har været denne her episode, og der var også en episode angående antallet af reddere i opstarten, hvor vi ikke fik den fulde sandhed. Det gør det svært at bevare troen på, at vi kan arbejde ordentligt sammen, siger Poul-Erik Svendsen.

Og Socialdemokraterne er ikke det eneste parti i Region Syddanmark, der har mistet tilliden til Morten Hansen. Også Enhedslisten, SF, Radikale Venstre og de Konservative har givet udtryk for, at de ikke længere har tillid til Bios-direktøren.

- Jeg stoler ikke på Morten Hansen, lyder det fra Kristian Grønbæk (R).

Og Ida Damborg fra SF er enig:

- Det er svært at have tillid til Morten Hansen. Tillid er en nødvendighed for at rekruttere redder, som er nødvendigt for, at de kan leve op til den kontrakt.

Og i går sagde Lasse Krull (K) til TV 2/FYN, at Bios bør overveje at skifte direktør.

- Det her handler om ordentlig og ganske almindelig tillid i et samarbejde, og her er det langt over min grænse for, hvad en samarbejdspartner kan tillade sig. Efter en række møgsager er vi ved at rydde op i regionen. Det tyder på, at Bios også bør rydde op i deres organisation, lød det fra Lasse Krull med henvisning til Bios-direktøren.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra Dansk Folkeparti, men Marianne Mørk Mathiesen fra Liberal Alliance siger, at de tager stor afstand fra den mailkorrespondancen, men vil ikke tage yderligere skridt.

- Jeg har stadig tillid til Morten Hansen. Derimod synes jeg, at det ville have klædt de fem partier at stikke piben ind og ikke blande sig i, hvordan et privat firma drives, siger Holger Gorm Petersen fra Vejle Folkeparti.

Formanden for det præhospitale udvalg, Venstres Thyge Nielsen, siger også, at han fortsat har tillid til Morten Hansen, men at han nu vil indkalde Morten Hansen og Bios til møde om sagen.

Morten Hansen tager den mødeindkaldelse til efterretning. Hør hans kommentar på TV 2/FYN klokken 19.30, hvor han er med direkte.

Bios Groep i Holland ønsker ikke at deltage i et interview.

 

Oversigt

    Oversigt