I det fynske folks tjeneste

Fem unge tiltalt for groft hjemmerøveri

Fem unge drenge fra Svendborg står tirsdag tiltalt i retten i Svendborg for et groft hjemmerøveri og rå vold samt forsøg på et andet hjemmerøveri.

De fem unge, der på gerningstidspunktet var mellem 16 og 18 år begik i februar 2011 hjemmerøveri mod et ægtepar på Hellet i Svendborg. Maskeret med elefanthuer trængte to af gerningsmændene ind til ægteparret og truede med at skyde, hvis de ikke fik udleveret penge. En anden holdt vagt imens.

Manden blev slået i hovedet med en attrappistol, og måtte efterfølgende en tur på skadestuen. De fem unge mænd stak af fra stedet med 3000 kroner.

Et par af mændene er også sigtet for at have planlagt yderligere et hjemmerøveri. Planen var at trænge ind i et hus og true sig til penge ved at bruge vold og at fastspænde husets beboer med gaffatape.

Drengene måtte dog opgive røveriet, da beboerne ikke som forventet var hjemme.

De fem unge mænd fra Svendborg, der alle har danske efternavne, er desuden tiltalt for besiddelse af euforiserende stoffer, hæleri, trusler mod vidner og overtrædelse af våbenloven.

Gruppen blev tilfældigvis afsløret i januar i år, da et vidne havde overhørt en samtale med nogle af de unge, hvor de indrømmede hjemmerøveriet.

Sagen starter tirsdag i retten i Svendborg.