Festersen: Der er ingenting, der er afgjort

Rødt kort. Straffespark. Mål. Spænding. Alle ingredienserne til et stort drama var til stede, da OB tirsdag aften sled sig til en flot sejr mod Randers.

OB's angriber Rasmus Festersen blev ofret og måtte lade sig udskifte til fordel for forsvarsspilleren Jeppe Tverskov, da Frederik Tingager efter en halv times spil af tirsdagens Superligakamp mod Randers blev præsenteret for et hårdt dømt rødt kort og nu kan se frem til hele tre spilledages karantæne.

Fra bænken kunne OB-spidsen se et forbilledligt kæmpende OB-mandskab, der på flotteste vis formåede at holde Randers fra fadet og kunne fighte 1-0-sejren og de tre point hjem. 

- Det var en utrolig mandfolkeindsats. Det er forfærdeligt og virkelig ulideligt at sidde uden for. Man sidder med nerverne uden på tøjet, og det er faktisk meget værre end at være derinde. Men det var virkelig en bravt kæmpet kamp, siger Rasmus Festersen og tilføjer:

- Og så har vi jo også fået det held og den dygtighed, vi ikke havde i efteråret.

Da dommer Lars Christoffersen fløjtede kampen af, gik der et lettelsens sejrsbrøl gennem de 4.449 fremmødte tilskuere på EWII Park i Bolbro. Efter en langvarig fejring med OB's fans tog spillerne den gode stemning med ned i omklædningsrummet, fortæller Rasmus Festersen.

quote Der er ingenting, der er afgjort. Hvis vi taber til Horsens, så er vi efter dem igen.

Rasmus Festersen, OB

- Det siger sig selv, at det er en fantastisk dejlig fornemmelse at kæmpe os igennem 60 minutter i undertal - også med en utrolig dygtig målmand - og så få tre af de rigtig dejlig varme point.

Intet er afgjort

Med den vitale sejr generobrede OB andenpladsen i nedrykningsspillets gruppe et. OB har set stærke ud i gruppespillet, hvor de har hentet et uafgjort resultat i Horsens og flotte sejre på hjemmebane mod både Esbjerg og nu også Randers. 

OB har holdt nullet i alle tre kampe, men selv om formkurven peger den rigtige vej, så kommer de gode resultater ikke til at virke som en sovepude for OB-mandskabet, understreger Festersen. 

- Der er ingenting, der er afgjort. Det var selvfølgelig et skridt på vejen, men der er stadigvæk tre rigtig, rigtig vigtige kampe tilbage. Hvis vi taber til Horsens, så er vi efter dem igen. Så det var tre point i den rigtige retning, men heller ikke mere end det, siger angriberen.

- Vi har en meget stærk målmand

OB's cheftræner Kent Nielsen så et hold, der i den grad formåede at slide sejren hjem. Og så er han ikke sen til at rose sin norske målmand, Sten Grytebust, der stod en fremragende kamp og blandt andet reddede et straffespark fra Marvin Pourie.

- Vi er meget bevidste om, at vi har en meget stærk målmand i dag, som var kampafgørende. Han har nogle rigtig fine redninger. Så har vi ekstremt meget hårdt arbejde. Vi slider og slæber. Og så har vi også lidt held, og det er nogen gange det, der skal til for at få et resultat, siger Kent Nielsen og uddyber:

- Vi er rigtig tilfredse med at vinde, selv om oddsene var imod os. Det viser noget karakter, at vi kan slide og slæbe os til en sejr.

Var det en af de kampe, I havde tabt i efteråret, men vinder nu, fordi I har fået mere selvtillid?

- Njah, det er spekulationer. Vi kan konstatere, at vores målmand løfter sit i forvejen meget høje niveau. Men jeg vil også sige, at troen på, at vi kunne vinde, var til stede i omklædningsrummet, og det er selvfølgelig også, fordi man har haft en hel del gode resultater. Det synes jeg også, at holdet udstrålede, siger Kent Nielsen.

Respekt for nedrykningsspillet

Ligesom Rasmus Festersen vil Kent Nielsen heller ikke tale om, at OB's gode spil og stigende formkurve giver dem et gunstigt udgangspunkt i kampen om at undgå de giftige playoff-kampe om nedrykning til 1. division.

- Vi har enorm respekt for hele den her nye struktur, der gør, at der er pres på gennem lang tid. Så vi har ikke de der spekulationer, andet end at vi hele tiden har sagt, at nøglen for os det er at skrabe så mange point sammen som muligt. Vi har gjort det godt i de første tre kampe, og nu skal vi gøre det minimum lige så godt i de næste tre. Gør vi det, så er vi home safe, siger Kent Nielsen.

Cheftræneren ærgrer sig over det tidlige røde kort til den lange Frederik Tingager. 

- Udvisninger ødelægger fodboldkampe. Det gør det bare, konstaterer Kent Nielsen. 

 

Oversigt

    Oversigt