Festivalchef: Vi er nødt til at bruge de varer, der er på hylden

Der har været meget kritik i forhold til antallet af kvindelige kunstnere på Tinderbox. Men festivalchef Brian Nielsen holder fast i, at det handler om, hvad der muligt på det gældende tidspunkt.

Lukas Graham, Ukendt Kunstner, Jason Derulo, David Guetta og Rammstein har blandt andet det tilfælles, at de alle er mænd. Og det er netop det, som Tinderbox er blevet kritiseret for.  Flere har nemlig kritiseret Tinderbox for, at de har for få optrædende kvinder.  

Problemet ville jo ikke være et problem, hvis det kun drejede sig om denne her festival, siger Nana Jakobi, der er musiker. 

Debatten gik for alvor igang, da Politiken skrev, at Tinderbox havde 99 mænd på scenen, men derimod kun to kvindelige kunstnere, der skulle optræde.Tinderbox sørgede dog for, at der kom fem ekstra kvindelige kunstnernavne på musikprogrammet. 

Men det er ikke alle, der er tilfredse endnu. 

Nana Jakobi er en af de kvindelige kunstnere, der har været meget aktiv i forhold til debatten om antallet af kvindelige kunstere på Tinderbox. 

- Problemet ville jo ikke være et problem, hvis det kun drejede sig om denne her festival. Problemet handler om det her med, at jeg savner, at der er flere kvindelige artister på banen, siger Nana Jakobi. 

Nana Jakobi forklarer, at det har været et ekstremt lavt tal af kvindelige kunsntere på Tinderbox, men at det ikke er et enestående tilfælde: 

J-eg synes, at det er en overvejelse, som man skal have. Er det fint nok, at der bare ikke er særlig mange kvindelige artister på banen?

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Festivalchefen mener dog ikke, at kritikken er berettiget:

-Økonomien skal hænge sammen. Hvis du tager Spotifys top 50 på verdensplan, så er der måske to eller tre kvinder, så jeg tror, at det er et helt andet problem. Jeg tror, at det er en fuldstændig forfejlet diskussion, forklarer Brian Nielsen, som er festivalchef. 

Se den fulde debat herunder, hvor du kan finde ud af, om Nana Jakobi og Brian Nielsen når til enighed. 

 

 

Oversigt

    Oversigt