#FikDuSet: Facebooks livestreaming er farligt for fulde folk

Med Facebooks nye tiltag kommer livestreaming ud til almindelige folk

Facebook har åbnet for livestreaming, og det åbner et nyt vindue direkte ud i virkeligheden. Men det skal bruges med omtanke, lyder det fra de to eksperter TV 2/FYN fredag havde i studiet til ugens #fikduset.

- Det er en mulighed for at bringe virkeligheden råt for usødet. Er jeg en åbensindet person, der ønsker at dele min fødsel, kan jeg bare smide den ud, lyder det fra seniorrådgiver i reklamebureauet Kindly, Tobias Østergaard Brandt. Og det kan betyde, at man kommer til at overskride sine grænser under indflydelse af alkohol eller bare i spontan glæde.

- Tidligere har vi haft mulighed for at tænke os, om inden vi poster. Det har vi ikke med livestreaming, siger han, og suppleres af Puk Falkenberg, der er nyuddannet kandidat i management ved Syddansk Universitet. Hun opfordrer forældrene til at tale med deres børn om faldgrupperne i livestreaming:

- De skal tale med børnene, så de ikke lægger noget ud, de fortryder

Til gengæld roser de også livestreaming for at skabe nye muligheder for social kommunikation på Facebook.

- Det er mere autentisk og intimt. Og hvis man allerede har en stor målgruppe på Facebook, kan man nå dem der uden at skulle bygge noget nyt op i fx Periscope, siger Puk Falkenberg.

Opfindelsen af livestreaming er dog ikke mere banebrydende, end at en lang række andre medier har tilbudt det før Facebook. Grunden til at livestreaming på Facebook alligevel vækker opsigt er Facebooks enorme udbredelse, og at muligheden dermed kommer ud over nichemedier.

- Ideen er i høj grad tyvstjålet fra andre medier som fx Periscope, forklarer Tobias Østergaard Brandt.

 

 

Oversigt

    Oversigt