Fire tilfælde på ét døgn: Politiet advarer mod tricktyve

Fire gange inden for det seneste døgn har Fyns Politi modtaget anmeldelser om forsøg på tricktyverier. Det får nu politiet til at opfordre til at være ekstra opmærksom.

To gange i Nyborg, en gang i Kværndrup og en gang i Odense.

Hele fire gange har Fyns Politi i går og i dag modtaget anmeldelser fra borgere, der har været udsat for forsøg på tricktyverier.

Derfor går politiet nu ud og opfordrer borgerne til at være særligt opmærksomme på personer, der beder om hjælp eller forstyrrer med forskellige spørgsmål.

- I dag var der et forsøg i Nyborg, hvor en udenlandsk kvinde forsøgte at veksle en tusindkroneseddel i en frisørsalon. Heldigvis var frisøren vågen og bad kvinden om at gå et andet sted hen, siger Mie Brøchner, der er vagtchef ved Fyns Politi.

Hun fortæller, at det for tricktyvene går ud på at forvirre og aflede opmærksomheden fra den, der forsøger at røve. Og inden man ved af det, har man mistet pung, telefon eller smykker.

- Hjælpsomhed og venlighed er selvfølgelig dejligt, men vi må råde borgerne til at udvise opmærksomhed og holde folk på afstand eller køre videre, hvis de for eksempel bliver spurgt om vej eller bedt om at forklare andre ting, siger Mie Brøchner.

 Vagtchefen kan fortælle, at en grå, tysk indregistreret Mercedes er set i forbindelse med flere af de forsøg på tricktyveri, der har været i det seneste døgn, ligesom en beskrivelse af en østeuropæisk udseende kvinde er nævnt flere gange.

Oversigt

    Oversigt