Flere fynboer forlader folkekirken

Folkekirken har mistet 58% flere medlemmer på Fyn i første kvartal af 2016 end året før.

Mange steder på Fyn var kirken her 2. pinsedag rykket ud i det fri. Friluftsgudstjenester er et af de arrangementer, der skal få kirken til at virke mindre støvet - ikke mindst i en tid hvor stadigt flere fynboer vælger at melde sig ud af folkekirken.

På Fyn har 378 personer nemlig meldt sig ud af folkekirken i årets første kvartal - Det er 139 flere end i samme periode sidste år.
 
Det ærgrer sognepræst Eva Tøjner Götke, der stod bag mandagens gudstjeneste i Eventyrhaven i Odense.

- Det er altid sørgerligt, når nogen melder sig ud. Vi må bare "oppe os" som kirke og vise, at det er relevant at prædike og holde gudstjenester samt lave aktiviteter for at skabe fællesskab i kirken, siger Eva Tøjner Götke fra Thomas Kingos sogn i Odense.

På landsplan var det ifølge Danmarks Statistik 4425 danskere, der opsagde deres medlemsskab af folkekirken i de første tre måneder af 2016.

 

 
 

 Med en kampagne på siden af de københavnske og aarhusianske busser tidligere i år opfordrede Ateistisk Selskab netop folk til at tage stilling til deres medlemsskab af folkekirken. Nu har selskabet har lavet et link på sin hjemmeside, hvor man kan melde sig ud af folkekirken på få minutter.

 

- Der har ikke været andre kampagner om udmeldelse af folkekirken, så man må gå ud fra, at det er vores kampagne, der har givet et ekstra skub, siger Christian Thostrup Møller-Jensen, der er bestyrelsesmedlem i Ateistisk Selskab til TV 2/FYN.

Nu planlægger Ateistisk Selskab at brede sin kampagne ud til Fyn.

- Vi regner med at ville køre en lignende buskampagne som i København og Aarhus, så fynboerne kan se, at de har lov til selv at tage et valg, siger Christian Thostrup Møller-Jensen.

Sognepræst Eva Tøjner Götke har dog et budskab til dem, der overvejer en udmeldelse.

- De skulle nok også prøve at komme i kirke engang i mellem, for der sker altså mange gode ting og nærværende gudstjenester. Vi har jo mange fordomme om hinanden. Og dem, der har fordomme om kirken, kunne måske komme og blive overrasket, siger hun.

Oversigt

    Oversigt