Flere fynboer fristes af læreruddannelse

Antallet af kvote 2-ansøgere til læreruddannelsen på Fyn er steget med næsten 70 procent på tre år.

Onsdag var sidste chance for at søge uddannelse med kvote 2-optag.

På University College Lillebælt (UCL) flød mailboksen over med ansøgninger fra håbefulde kommende studerende. De seneste år har UCL oplevet en tendens til, at særligt én uddannelse er ekstra attraktiv.

På bare tre år er antallet af kvote 2-ansøgere til læreruddannelsen steget med godt 70 procent. 

Det viser den netop offentliggjorde opgørelse over ansøgere, efter fristen udløb ved middagstid onsdag. 

Mere end 200 kvote 2-ansøgere har læreruddannelsen på Fyn som deres førsteprioritet i år, og det glæder rektor for UCL, Erik Knudsen.

- Vi har en ambition om at optage 400 på læreruddannelsen på Fyn via kvote 1 og 2, fordi vi ved, at efterspørgslen efter lærere er stor. Søgningen peger i retning af, at det kan være realistisk at nå det mål allerede næste år, siger rektoren.

2.253 ansøgere

En af forklaringerne på, at interessen for læreruddannelsen er steget med 20 procent på bare et enkelt år, mener rektoren skyldes, at vi for længst har lagt lærerkonflikten fra 2013 i glemmebogen.

- Nu har vi lagt skolereformen og den konflikt bag os. Det er den ene og væsentligste forklaring. Derudover er beskæftigelsesmuligheder blevet bedre, fordi en del lærere går på pension, fortæller Erik Knudsen. 

 

Flere af UCL's øvrige uddannelser er ligesom læreruddannelsen eftertragtede blandt kommende elever. Blandt de allermest populære uddannelser findes foruden lærernes også sygerplejerskenes, ergoerapeuternes og fysioterapeuternes. 

I alt søgte 2.253 en af UCL’s uddannelser som førsteprioritet. Det er en tilbagegang på to procent i forhold til sidste år og det tredjebedste resultat i UCL’s historie. 

I grafen kan du orientere dig i UCL's kvote 2-ansøgninger.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt