Flere pladser til psykisk syge kriminelle

Region Syddanmark opretter 14 nye sengepladser på retspsykiatrisk afdeling i Middelfart.

Med oprettelse af 14 nye sengepladser til psykisk syge kriminelle imødekommer Region Syddanmark tidligere kritik af, at retspsykiatriske patienter bliver anbragt på almene psykiatriske afdelinger.

Årsagen er, at der generelt kommer flere og flere retspsykiatriske patienter, og specialafdelingen i Middelfart har ikke haft pladser nok.

Det har ført til flere flugter og voldelige episoder.

Derfor afsatte regionsrådet penge i budgettet for 2017 til at ombygge et alment afsnit i Middelfart til et retspsykiatrisk afsnit med 14 pladser. Dermed får specialafdelingen i Middelfart i alt 84 pladser. 

Regionsrådet gav mandag grønt lys for at sætte projektet igang, og det glæder formanden, Stephanie Lose, Venstre:

- Vi har længe haft udfordringer med at finde plads til de mange retspsykiatriske patienter. Så sent som i 2014 udvidede vi vores retspsykiatriske funktion med 24 senge, men udviklingen har betydet, at vi nu igen har brug for flere pladser, skriver hun i en pressemeddelelse.

Også formanden for psykiatri- og socialudvalget, Thies Mathiasen, Venstre, glæder sig:

- Det er ikke optimalt med en sammenblanding af retspsykiatriske og almenpsykiatriske patienter – hverken for patienterne eller for personalet. Derfor er der heller ingen tvivl om, at de nye retspsykiatriske sengepladser vil komme patienterne til gode. Vi har hele tiden haft en plan om at holde de retspsykiatriske patienter samlet ét sted i regionen, og det holder vi fast i. I Middelfart har vi ekspertisen på området og en stor erfaring med at håndtere denne type patienter.

De almenpsykiatriske patienter, der nu er på afdelingen i Middelfart, bliver flyttet til de afdelinger, hvor der bliver ledige pladser, når de restpsykiatriske patienter flytter til Middelfart.

Fakta om retspsykiatri

 

Oversigt

    Oversigt