Flere private job: Men Odense stadig bagud

Odense har fået flere arbejdspladser på det private arbejdsmarked det seneste år. Især antallet af højuddannede lønmodtagere er steget. Udviklingen går dog hurtigere i andre store danske byer.

Det er nye tal fra Danmarks Statistik, der viser en stigning i antallet af private arbejdspladser i Odense. Fra 2013 til 2014 er der kommet 1568 nye private arbejdspladser i Odense.

- Vi har længe haft en fornemmelse af, at det går i den rigtige retning, så at få det sort på hvidt er selvfølgelig meget opløftende. Det giver alle ekstra mod på at arbejde endnu hårdere på at skabe endnu flere job og at gøre Odense til en endnu bedre by at både leve og arbejde i, siger Odenses borgmester, Anker Boye(S).

Kommunen har i flere år haft det som målsætning at øge antallet af private arbejdspladser. Blandt andet har byrådet afsat 100 millioner kroner til jobskabelse og bedre vilkår for erhvervslivet. Målet er at gøre byen mere attraktiv og skabe bedre skattegrundlag for kommunen. 

Den største fremgang i private arbejdspladser er sket inden for bygge og anlæg, erhvervsservice, hoteller og restaurationer og transport. Om den positive udvikling er et resultat af kommunens bevidste satsning er dog for tidligt at fastslå, og trods en stigning i antallet af private arbejdspladser har Odense stadig en af landets højeste ledighedsprocenter.
 
- Det er klart, at vi skal være langt bedre til at sørge for, at det i højere grad er odenseanere, der får del i de mange nye arbejdspladser. For kun på den måde skaber vi øgede skatteindtægter og derved bedre velfærd for Odenses indbyggere, skriver Anker Boye i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke kun Odense, der har fået flere private job. I Aarhus og København er der skabt endnu flere private job end i Odense, men den fynske hovedstad har mere fart i jobskabelsen end Aalborg, Esbjerg og Randers.

Kilde: Danmarks Statistik
Kilde: Danmarks Statistik

 

Oversigt

    Oversigt