Flere robotter indtager Odense

Endnu en robot-virksomhed springer nu frem i Odense. Med produktet herfra bliver det lettere for mindre virksomheder at bruge robotter.

Det er det nye robotfirma, Corepath Robotics, der henvender sig til især mindre virksomheder med software, der er nemt at betjene.

Forskere fra Syddansk Universitet i Odense har udviklet softwaren, der kan planlægge robotters bevægelsesmønstre.

Det betyder, at det bliver hurtigere og billigere at omstille al arbejde med robotter, fordi programmeringen nu kan foregå automatisk og foretages af virksomhedens egne ansatte, skriver SDU i en pressemeddelelse.

- Det unikke ved vores produkt er, at vi kan automatisere baneplanlægning af alle robottens bevægelser. I dag er det sådan at virksomheder i en række tilfælde må programmere manuelt og det tager tid og koster penge, siger Jimmy Alison Jørgensen, direktør for CorePath Robotics.

Virksomheden har de samme investorer i ryggen som Universal Robots, der tirsdag fyldte 10 år - og oplever stor succes både herhjemme og i udlandet.

Forskningen bag CorePath Robotics er udført af SDU-forskere Jens Cortsen, Henrik Gordon Petersen og Dorthe Sølvason fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet og TEK Teknologi på Syddansk Universitet.

Læs mere om den nye robot-virksomhed her

Oversigt

    Oversigt