Flere tricktyverier: Tyv udgiver sig for at være læge

En mindre bølge af tricktyverier har ramt Fyn i de seneste dage. To gange onsdag aften udgav en mand sig for at være læge og stjal i stedet smykker og penge.

Hele seks gange på bare to dage har Fyns Politi fået anmeldelser fra borgere, der har været udsat for tricktyverier.

Her til aften gentog det sig - endda to gange.

Klokken 18.21 modtager Fyns Politi en anmeldelse af et tricktyveri, hvor en mand har snydt sig adgang til en lejlighed på Nyborgvej.

- Manden kommer op til en lejlighed, hvor han udgiver sig for at være læge, hvilket giver ham adgang til lejligheden. På en eller anden måde får han afledt opmærksomheden, hvilket giver ham mulighed for at rode nogle skuffer igennem, hvor han finder og stjæler et guldarmbånd, en guldhalskæde samt fire-fem guldringe, siger Mie Brøchner, der er vagtchef ved Fyns Politi.

Bare 50 minutter er samme gerningsmand formentlig på spil igen, denne gang på Otto Baches Vej, der ligger ganske tæt på Nyborgvej.

Efter samme fremgangsmåde får han givet sig selv adgang til en lejlighed, hvor han stjæler 2.200 kr. fra en pung.

Det får igen politiet til at opfordre til holde afstand og sige fra over for personer, man ikke kender.

- Man skal ikke lukke nogen ind, man ikke ved, hvem er. De vil sælge ting, spørge om vej eller andet, og forsøger så at aflede opmærksomheden, så de kan komme til at stjæle, siger Mie Brøchner.

Mandens signalement er som følger: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 35-40 år, 180 cm høj, kraftig af bygning, lidt rund i ansigtet, talte næsten flydende dansk, let blond hår, iført broget hoftelang jakke. 

Oversigt

    Oversigt