Flot weekendvejr slutter sensommeren af for denne gang

En koldfront passerer landet fredag, mens resten af weekenden bliver tør, lun og vindstille.

Nyd weekenden, for det bliver sidste chance for sol, varme og grillmad.

Sådan lyder budskabet fra vagtchefen hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Janne Hansen, der lover danskerne pænt sensommervejr de næste dage.

- Efter en fredag, hvor en svag koldfront vil passere landet med skyet vejr og stedvist lidt regn, så klarer det op på bagsiden af den og giver lidt eller nogen sol, siger hun.

Især jyderne vil opleve koldfronten i morgen- og formiddagstimerne, mens den driver hen over Fyn, Sjælland og Bornholm i eftermiddags- og aftentimerne.

- Mange vil opleve, at der først er lidt sol, så lidt skyer og så lidt sol igen, lyder det fra vagtchefen.

Efter fredagens koldfront har passeret landet, bliver vejret præget af et højtryk, der ligger sig over landet lørdag.

Det vil give mere stabilt og lunere vejr.

- Lørdag kommer der lidt eller nogen sol, så det er tørt vejr med temperaturer op til 19 grader med en svag til jævn vind, siger Janne Hansen.

Og sådan fortsætter weekenden med at blive bedre for de danskere, der kan lide solens varme på blottede ben.

- Søndag bliver rigtig pæn med nogen sol, og vi kan komme helt op på 22 grader i Midt- og Vestjylland, siger Janne Hansen.

- Så man kan stadig have glæde af sin grill - især søndag - og selv om det ikke bliver helt lige så varmt lørdag, så vil det stadig opleves meget behageligt, fordi der næsten ikke kommer nogen vind.

Men det pæne sensommervejr i weekenden bliver ifølge Janne Hansen også sidste chance for at vende bøffer under solen i haven.

- Folk skal nyde det gode vejr, fordi nu kommer efteråret, og næste uge ser blæsende ud. Hvordan det præcis kommer til at udvikle sig er stadig usikkert, men det bliver meget mere efterårsagtigt ud, så man skal nyde sin weekend, for det bliver det sidste af sommeren.

 

Oversigt

    Oversigt