To flotte fynske førstepladser i ejendomsvenlighed

Middelfart og Odense kan bryste sig af at være den henholdsvis mest ejendomsvenlige kommune og storby i Danmark. Fyn fylder meget i top ti.

Det er erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark, der står bag undersøgelsen af kommunernes ejendomsvenlighed i 2016. Organisationen har undersøgt, hvem der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og ejendomsejere. 

I år er det så Middelfart Kommune, der kan løbe med førstepladsen. Det skyldes blandt andet, at kommunen i år har valgt at fjerne dækningsafgiften helt. Dækningsafgiften er en ejendomsskat, som pålægges offentlige ejendomme.  

- Der er flere gode grunde til, at vi har fjernet dækningsafgiften. Men en af de vigtigste har været, at vi gerne vil skabe et endnu bedre klima at drive erhvervsvirksomhed i, fortæller borgmester i Middelfart Kommune, Steen Dahlstrøm (A).

Faktisk er Middelfart Kommune været en højdespringer på årets liste. De er gået fra en plads som nummer 41 til nu at være nummer et. 

Fyn er godt med 
Det er ikke kun Middelfart, som klarer sig godt i årets undersøgelse. Også Fyns største by, Odense, har klaret sig rigtig flot. Odense Kommune er gået ti pladser frem i forhold til sidste år, og indtager nu en 35. plads.

Det betyder, at Odense er den mest erhvervsvenlige storby. De slår altså både Aarhus, København og Aalborg, som henholdsvis ligger nummer 95, 93 og 80.

Ligesom Middelfart har Odense også kigget på dækningsafgiften. De har dog ikke fjernet den helt, men nedsat den med 0,2 promillepoint.

- Færre kommunale skatter og afgifter har en tiltrækkende effekt på ejendomsinvestorer, og det skaber fundamentet for et lokalt erhvervsliv, der bidrager positivt til kommunekassen. For at forbedre placeringen til næste år, kan kommunen med fordel sænke grundskyldspromillen og sænke satserne på byggesagsgebyrer, hvilket både kommer borgere og erhvervsliv til gode, forklarer Torben Christensen, der er administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark.  

I det hele taget er Fyn repræsenteret hele tre gange i top ti. Ud over Middelfart Kommune kommer Assens Kommune ind på en femteplads, mens Faaborg-Midtfyn indtager en syvende plads. 

Kommunerne vurderes ud fra følgende parametre

 

Oversigt

    Oversigt