FOA: Urimeligt at presse medarbejdere til at være varsomme

Det duer ikke, hvis ansatte på et asylcenter føler sig presset til at overveje en politianmeldelse en ekstra gang. Det mener FOA's forbundsformand.

Som TV 2/FYN kan fortælle, er der flere tidligere medarbejdere på Børnecenter Tullebølle, som har følt sig presset til ikke at melde episoder på asylcentret til politiet, fordi ledelsen har opfordret de ansatte til at være meget varsomme. Det går simpelthen ikke, lyder det fra FOA's forbundsformand, Dennis Kristensen.

- Det er urimeligt overfor medarbejderne at sætte dem under det pres, at de kan have betydning for, om en asylansøger får asyl eller ikke-asyl, familiesammenføring eller ikke-familiesammenføring. Det er jo ikke medarbejderne, der har begået noget ulovligt. Det er et uledsaget flygtningebarn, og der er det ikke de ansatte, der skal udmåle straf eller afgøre skyldsspørgsmål. De skal derimod rapportere videre, hvis noget er tilstrækkeligt alvorligt til, at det hører til i en politianmeldelse.

- Konsekvenserne ved en politianmeldelse er ikke de ansattes ansvar. De har en helt anden opgave, men er selvfølgelig nødsaget til også at sikre at politianmelde forhold, som skal politianmeldes, lyder det endvidere fra FOA's forbundsformand.

Men det er jo måske små hændelser, der kan have stor betydning for asylansøgernes fremtid. Er det ikke rimeligt, at man arbejder med lidt bredere rammer, når det handler om asylbørn?

- Jeg kan sagtens forstå de motiver, der ligger bagved ønsket om at beskytte nogen, som er i en udsat situation, og som er en svag part i mange sammenhænge. Men det nytter ikke noget at smørre den af på de ansatte, og det nytter heller ikke noget at skabe forskellige vilkår for ikke-etniske danskere og etniske danskere.

- Det er i helt urimeligt over for de ansatte i mine øjne at anbringe dem i en situation, hvor de skal stå og sortere i: Kan jeg nu tillade mig at politianmelde det her, som i alle andre situation ville være blevet politianmeldt, fordi det kan have konsekvenser for den, som det handler om, siger Dennis Kristensen.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt