Hærværk mod politikere: Man bliver bange, vred - og så paranoid

Hver tredje fynske politiker har fået trusler og nogen gange eskalerer det. Det gjorde det over for Marlene Ambo-Rasmussen.

- Først så bliver man bange, så bliver man vred, og så bliver man paranoid efterfølgende – og det er den følelse, jeg lidt stadigvæk har.

Sådan lyder det fra Marlene Ambo-Rasmussen, der er folketingskandidat fra Venstre, efter hun sidst i september vågnede op til en stue fyldt med glasskår. En ukendt gerningsmand havde kastet en sten gennem ruden.

En rundspørge foretaget af TV 2/FYN viser, at hver tredje fynske folkevalgte har fået trusler i forbindelse med det politiske arbejde.  Men nogle gange eskalerer det, og truslerne bliver til chikane eller hærværk.

Igen og igen
Det er ikke første gang Marlene Ambo-Rasmussen bliver udsat for hærværk. Det skete også natten efter folketingsvalget sidste år.

- Mine plakater blev brændt af, man oplevede flere små mærkelige ting, som man ikke tillagde den store betydning før efterfølgende. Og så eskalerede det sådan ligesom på valgnatten, hvor de så første gang kom og smadrede mine ruder.

Malene Ambo-Rasmussen er overbevist om, at episoderne har direkte forbindelse til hendes politiske engagement.

- Man ved jo ikke rigtigt, om der er nogen, der finder på at gøre noget igen. Om det bliver noget, der er værre næste gang. Så man bliver paranoid, og det er jo ikke sådan, det skal være, fortæller hun og tilføjer:

- Når jeg sidder og arbejder inde i stuen ved computeren, så får jeg faktisk den der fornemmelse af, gad vide om der en dag kommer en sten ind forbi mit hoved.

Trak læserbrev tilbage
Episoderne sidder i baghovedet. Det gjaldt blandt andet, da hun havde skrevet et læserbrev om integration, som hun trak tilbage, fordi hun var bange for, at emnet ville få nogle følelser op i folk, der resulterede i mere hærværk.

- Der er ikke nogen, der kan gøre noget over for mig, som vil ændre min lyst til det her (politik, red.), for jeg brænder så meget for det, og jeg drømmer så meget om det. Men man bliver også nødt til at sige, at når det går så langt over grænsen, og det rammer indirekte ens familie, så bliver man selvfølgelig nødt til at overveje det. Og det gør jeg også fremadrettet.

 

Chikane mod politikere har alvorlige konsekvenser

 

Oversigt

    Oversigt