Forårsruller skifter hænder: Et nødvendigt salg!

Daloon i Nyborg er solgt til hollandske IZICO. Et salg, der bryder en lang familietradition - men er nødvendigt for overlevelse, lyder det fra direktøren.

Den hollandske fødevarevirksomhed IZICO har netop underskrevet en aftale om et køb af Daloon A/S i Nyborg. Handelen omfatter også Daloons engelske datterselskab Daloon Foods Ltd.

Salget er overvejet gennem længere tid - og er ifølge direktøren nødvendigt for at kunne overleve i fødevarebranchen.

- Vi har haft nogle år, hvor tingene ikke har været helt så nemme for os på grund af en meget stærk konkurrence i den europæiske fødevarebranche. Vi har kæmpet med et voldsomt prispres i en årrække, siger Hemming Van, direktør hos Daloon.

Når man ser på 55 år i et ejerskab, så er jeg faktisk meget stolt. 

Han oplyser desuden, at de seneste par års resultater ikke har været tilfredsstillende.

- Alternativet var at fortsætte, og det har vi prøvet med både fabrikslukninger og ved at bede medarbejdere at gå ned i løn, siger direktøren og fortæller, at et salg har været oppe at vende flere gange - også da faren styrede roret i fabrikken.

Daloon A/S blev grundlagt i 1960 og har siden været ejet af familien Van. Hemming Van er søn af stifter Sai-Chiu Van. Med salget bryder Hemming Van nu 55 års ejerskab.

- Når man ser på 55 år i et ejerskab, så er jeg faktisk meget stolt - og ja, det er trist for familien, men for virksomheden er det den rette vej at gå. Det var da lidt specielt at sætte underskriften, men jeg har gjort mig klart, hvad det er, der sker, når jeg forlader virksomheden om et par uger, siger Hemming Van.

Nøglerne overdrages endeligt til IZICO den 1. januar 2016 - og den nuværende direktør er tryg ved virksomhedens bevarelse. 

- IZICO har i dag sagt, at de er her for at udvikle og ikke afvikle virksomheden, og jeg kan ikke se, at der er nogen mening med, at de skulle købe for at lukke en veldrejet fabrik, siger Hemming Van.

Daloon vil fortsætte med at have hovedkvarter og produktion i Nyborg. Handlen er betinget af godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder.

 

 

Oversigt

    Oversigt