Forældre jagter ejerlejligheder i Odense

Forældre til studerende står for op mod halvdelen af alle køb af ejerligheder i Odense.

Flere ejendomsmæglere melder, at en stor del af de ejerlejligheder, der bliver solgt, er forældrekøb, skriver Børsen.

Ejeren af en Nybolig-ejerlejlighedsbutik i Odense, Bahadir Demirhan, siger til avisen, at han i 2016 solgte knap 80 ejerlejligheder. Halvdelen var forældrekøb, og det samme gjorde sig gældende i 2015.

Home er den eneste landsdækkende ejendomsmæglerkæde, der løbende gør op, hvor mange lejlighedshandler, der er forældrekøb.

I 2016 var 38 procent af handlerne i Odense forældrekøb. Året før var det 39 procent. Til sammenligning var tallet kun 13 procent i København, I Aarhus 21 procent og i Aalborg 13 procent.

Det skal dog siges, at der bliver handlet væsentligt flere lejligheder i København end i Odense - faktisk 10 gange flere end de omkring 450 lejlighedssalg, ser sker årligt i Odense.

Odense er billigere end andre storbyer
Ifølge Henrik Christoffersen, Home i Odense, har forældre til studerende opdaget, at lejligheder i Odense midtby er forholdsvis billige, og at Odense ikke har oplevet samme eksplosive prisudvikling som i Aarhus og København.

De seneste fem år er lejlighedspriserne i Odense kun steget halvt så meget som en lejlighed i København.

 

 

En lejlighed på 60 m2 centralt i Odense kan fås for godt en million kroner - det halve af en tilsvarende lejlighed i det indre København.

Det gør desuden, at det ofte er billigere at købe lejlighed fremfor at leje, skriver Børsen.

På landsplan er antallet af forældrekøb dog faldende. I 2016 var 12,7 procent af alle Homes salg af ejerlejligheder forældrekøb. Det er det laveste tal i de seks år mæglerkæden har opgjort salget.

Årsagen til det er ifølge Børsen de voldsomt stigende priser i især København og Aarhus. 

Oversigt

    Oversigt