Forslag: Afskaf rådmændene

Afskaf rådmændene og spar millioner af kroner om året. Sådan lyder et forslag fra Liberal Allicance i Odense.

Sig farvel til Jane Jegind, Steen Møller og Peter Rahbæk Juel og spar op til 30 millioner kroner om året.

Det er Liberal Alliances Tonny Vest, der mener, at Odense Kommune er skruet forkert sammen og derfor bruger alt for mange penge på administrationen.

I Odense er der fem forvaltninger, og slog man dem sammen til én, ville man ifølge Tonny Vest kunne spare mellem 25 og 30 millioner kroner.

- Det ser ud som om vi i dag har indrettet en kommune, hvor borgerne skal indrette sig efter kommunens organisation og ikke omvendt, forklarer Tonny Vest til TV 2/FYN og fortsætter:

- Virkeligheden er jo bare i dag, at vi kan se, at rådmændene lynhurtigt bliver konverteret til embedsmænd, og hvis de alligevel er det - jamen, så er det bare embedsmænd, vi skal ansætte og ikke politikere.

Men hverken Venstre eller Socialdemokratiet er særlig begejstrede for det forslag.

- Det er okay, at vi diskuterer vores styreform - men på den anden vil jeg ikke være med til at sælge ud af demokratiet og sælge ud af politikernes mulighed for at kunne styre kommunen og dermed embedsværket, siger Peter Rahbæk Juel, der er social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kommune.

Men kritikken er forudsigelig, mener Tonny Vest.

- Der er ingen, der er interesseret i at save den gren over, man selv sidder på, siger Tonny Vest.

Indenrigsminister, Margrethe Vestager har tidligere påvist, at der kan spares mange penge ved at ændre på styreformen i landets fire største byer.

Se mere i vores udsendelse kl. 19.30

Oversigt

    Oversigt